Ferrari heeft goud in handen met coureurs: 'Beter dan dit gaat het niet worden' Formule 1
Formule 1

Ferrari heeft goud in handen met coureurs: 'Beter dan dit gaat het niet worden'

Ferrari heeft goud in handen met coureurs: 'Beter dan dit gaat het niet worden'

Voormalige Formule 1-baas Bernie Ecclestone vertelt dat de kwaliteiten van Carlos Sainz sommige medewerkers bij Ferrari verbaasden. De Spanjaard maakte in het begin van 2021 de overstap naar de Italiaanse renstal en wist in zijn debuutseizoen hoger te eindigen dan Charles Leclerc. Ook Laurent Mekies, de racedirecteur van Ferrari, spreekt zich uit over de coureurs van Ferrari.

'Sainz' vader belde mij en vertelde over de situatie waar zijn zoon zich in bevindt', vertelt Ecclestone aan Blick. 'Laat ik het zo zeggen: veel mensen zijn verbaasd dat Sainz het zijn teamgenoot Leclerc zo moeilijk kon maken in 2021.' Dankzij de consistente resultaten van Sainz, wist de Spanjaard meer punten te scoren dan zijn teamgenoot uit Monaco. De 27-jarige coureur eindigde dan ook als vijfde in het klassement terwijl de Monegask als zesde eindigde. 'Voor mij is Leclerc nooit meer geweest dan een goede coureur', zegt Ecclestone.

Mekies: 'We denken dat het één van onze sterke punten is'

Ferrari eindigde dankzij het prima seizoen van Sainz en Leclerc als derde in het eindklassement. Het contract van Leclerc is verlengd tot het einde van 2024, maar Sainz moet nog even wachten op zijn contractverlenging. De 27-jarige Ferrari-coureur heeft een contract tot het einde van 2022, maar kan verwachten dat het contract zal worden verlengd. Mekies is onder de indruk van het duo en zegt dat ze elkaar complementeren. Ze geven allebei feedback over de auto met een andere kijk erop en dat maakt volgens de Fransman Ferrari alleen maar sterker.

'We denken dat het één van onze sterke punten is. Niet alleen maar omdat ze vertellen wat ze voelen, maar ook omdat ze de motivatie en de wil hebben om met ons te werken aan een oplossing', vertelt Mekies aan Motorsport.com. 'Ze zijn het niet altijd met elkaar eens, maar het geeft ons de kans om de dingen vanaf een andere kant te bekijken. Ze vullen elkaar goed aan en beter dan dit gaat het niet worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws