Ferrari komt mogelijk met donkerrode auto aan in 2022, onthulling van de kleur pas in Bahrein Formule 1
Formule 1

Ferrari komt mogelijk met donkerrode auto aan in 2022, onthulling van de kleur pas in Bahrein

Ferrari komt mogelijk met donkerrode auto aan in 2022, onthulling van de kleur pas in Bahrein

Ferrari zal waarschijnlijk pas zijn definitieve kleuren van de auto tonen tijdens de laatste testrit voor het 2022-seizoen. De auto zal op 17 februari gepresenteerd worden via een online evenement, maar de officiële kleurensamenstelling zal pas tijdens de testdagen van Bahrein bekend worden gemaakt.

De nieuwe auto van Ferrari, die nog geen officiële benaming heeft gekregen, zal enkele radicale concepten en een verbeterde krachtbron bevatten, zo meldt Autosport. De auto zal een paar dagen voor de eerste testdag in Barcelona gelanceerd worden. Het team zal daar echter niet gaan rijden met de kleurensamenstelling die het zal gaan gebruiken tijdens het 2022-seizoen.

Fans kunnen Ferrari-bolide pas in actie zien in Bahrein

De Italiaanse renstal zal de kleur van de nieuwe auto pas in Bahrein bekend gaan maken. Natuurlijk zal Ferrari wel in het rood blijven rijden, maar welke kleur rood blijft nog een geheim. Voor de fans maakt dat niet uit, want in Barcelona zullen er toch geen televisie-uitzendingen zijn. De testdagen in Bahrein zullen uitgezonden worden via F1TV Pro en dat is dus ook het eerste moment dat de fans de nieuwe Ferrari-bolide in actie kunnen zien.

Volgens speculaties overweegt Ferrari om een donkerdere kleur rood te gebruiken zoals werd gebruikt tijdens de 1000e Grand Prix van het Italiaans team. Dat was tijdens de Grand Prix van Toscane in 2020. Veel fans waren enthousiast over de donkerrode Ferrari en het zou inspiratie kunnen bieden voor de nieuwe auto. Waarschijnlijk zal Ferrari in Barcelona wel met een fel rode kleur aantreden.

Ferrari komt mogelijk met donkerrode auto aan in 2022, onthulling van de kleur pas in Bahrein
De donkerrode auto waar Ferrari mee aantrad tijdens hun 1000e Grand Prix

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws