Ferrari kan niet aanhaken bij topteams: 'Het laat zien op welke gebieden wij achterlopen' Formule 1
Formule 1

Ferrari kan niet aanhaken bij topteams: 'Het laat zien op welke gebieden wij achterlopen'

Ferrari kan niet aanhaken bij topteams: 'Het laat zien op welke gebieden wij achterlopen'

Na de Grand Prix van Mexico heeft Ferrari de derde plaats van McLaren overgenomen in het wereldkampioenschap. Toch is teambaas Mattia Binotto niet helemaal tevreden over de resultaten. Het tempo van de auto lag te laag waardoor er niet zo goed gepresteerd werd als gewenst. Ook Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc sluiten zich hierbij aan en zien ruimte voor verbetering.

Het Italiaanse team heeft na een lastige eerste helft van het seizoen eindelijk weer de weg omhoog gevonden. Leclerc en Sainz eindigde vijfde en zesde en scoorden daarmee genoeg punten om McLaren voorbij te gaan. Het lijkt erop dat Ferrari de strijd om plek drie gaat winnen, maar Binotto baalt toch van het resultaat. 'We hadden gehoopt dichterbij de topteams te zitten', zegt de Ferrari-teambaas tegen Auto, Motor und Sport. In de laatste races zaten we dichterbij. We konden nu niet eens de AlphaTauri verslaan.'

Leclerc: 'Auto's van topteams zijn meer ontwikkeld'

'De auto's van de topteams zijn veel meer ontwikkeld dan dat wij zijn', zegt Leclerc na afloop van de Mexicaanse Grand Prix. Hij erkent dat Red Bull op veel circuits de sterkste is. 'Het laat zien op welke gebieden wij achterlopen. De grootste verrassing was de AlphaTauri. Ze waren allemaal dit weekend minstens een tiende sneller dan wij.' Beide Ferrari's werden afgetroefd door AlphaTauri-coureur Pierre Gasly in de kwalificatie.

Toch probeerden de coureurs van Ferrari het Gasly zo lastig mogelijk te maken. Van tevoren was er een plan gemaakt met de strategen van Ferrari. De ene coureur zou een undercut proberen waardoor Gasly eerder naar binnen zou moeten. De andere coureur zou dan later in de race toe kunnen slaan met het bandenvoordeel. Sainz vond de strategie verwarrend. 'Leclerc kreeg te horen dat hij mij voor moest laten, maar tegelijkertijd moest hij gebruik maken van de blauwe vlaggen. We moeten hierop verbeteren voor in de toekomst.'

Volgende Grand Prix de tegenaanval van McLaren?

Ferrari heeft nu een voorsprong van dertien en een half punt op McLaren in de strijd om plek drie. 'De strijd blijft heel spannend', zegt Sainz. 'Op sommige circuits zijn wij beter en op andere circuits zij. Als er nog circuits als Monza of Sochi zijn, dan zal het lastig zijn ze ter verslaan.' Komend weekend is de Grand Prix in Brazilië. Dit zal de eerste mogelijkheid zijn waarin McLaren een tegenaanval kan doen op Ferrari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws