Ferrari test op het privécircuit Fiorano met de auto uit 2018 in plaats van de 2021-auto Formule 1
Formule 1

Ferrari test op het privécircuit Fiorano met de auto uit 2018 in plaats van de 2021-auto

Ferrari test op het privécircuit Fiorano met de auto uit 2018 in plaats van de 2021-auto

Ferrari was van plan om tijdens de vierdaagse testperiode na de winterstop te gaan rijden met de auto van 2021, maar heeft toch besloten om met de bolide van 2018 aan te treden. De regels van het testen zijn nog niet duidelijk afgesproken tussen de team en de FIA.

Ferrari kwam zelf met een verklaring naar buiten waarom het heeft besloten om met de auto van 2018 te gaan rijden. 'We wachten op een update van de FIA met betrekking tot de regels van het testen met de vorige auto's. Omdat de criteria nog niet bekend zijn, hebben we ervoor gekozen om met de auto van 2018 te gaan rijden.

Leclerc, Sainz en Shwartzman kruipen achter het stuur

Charles Leclerc en Carlos Sainz zullen beiden in actie komen tijdens het testmoment van Ferrari. Ook reservecoureur Robert Shwartzman, die sinds 2017 onderdeel is van de Ferrari Driver Academy, zal achter het stuur van de SF71H kruipen. Ferrari zal gaan testen op Fiorano, zoals het traditiegetrouw elk jaar doet na de winterstop.

Ferrari gebruikt de testperiode voor de coureurs en de ingenieurs om ze weer in het ritme te laten komen om mee te doen met de Formule 1. Na een paar weken stil te hebben gestaan, willen de coureurs natuurlijk weer graag hun werkzaamheden oppakken. Natuurlijk moeten ze wel weer even oefenen om weer op hun topniveau te kunnen komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws