Ferrari waakt voor belangenverstrengelingen na aanstelling Mercedes-adviseur bij FIA Formule 1
Formule 1

Ferrari waakt voor belangenverstrengelingen na aanstelling Mercedes-adviseur bij FIA

Ferrari waakt voor belangenverstrengelingen na aanstelling Mercedes-adviseur bij FIA

Mattia Binotto heeft zijn zorgen geuit over de aanstelling van Shaila-Ann Rao. Rao is een oud-adviseur van Toto Wolff en Mercedes, en Ferrari waakt daarom voor belangenverstrengelingen binnen de FIA. Rao volgt tijdelijk Peter Bayer op, de secretaris-generaal van de FIA en de uitvoerend directeur van de F1 die recentelijk opstapte.

'Wij hebben genoten van de samenwerking met Bayer', geeft de Ferrari-teambaas aan volgens The Race. 'Hij was altijd erg transparant, eerlijk en rationeel in de manier waarop hij onderwerpen aansneed', aldus het perspectief van Binotto, die het spijtig vindt dat Bayer besloten heeft af te treden.

'Bij het herorganiseren van de FIA is het aan de nieuwe president om zijn eigen team samen te stellen. Die keuzes respecteren wij dus', voegt Binotto daaraan toe. Het is dus Mohamed Ben Sulayem die de oud-werknemer van Mercedes aangetrokken heeft om zijn team te versterken.

Oud-Mercedes werknemer binnen de FIA

Binotto geeft vervolgens aan dat hij zich wel degelijk zorgen maakt over het feit dat het Mercedes-verleden van Rao haar perspectief op zaken kan aantasten: 'Betreffende Shaila-Ann, ja, daar maken wij ons zeker zorgen over (dat zij een Mercedes-verleden heeft, red.). Zij is geweldig en heeft veel ervaring. Ik twijfel er niet aan dat ze het kan.'

'Het is een zorg, maar daar is het ook tot beperkt. Het is aan de FIA om te verzekeren dat daar geen belangenverstrengelingen zijn, en dat het allemaal goed verloopt. Ik vertrouw erop dat dat lukt', concludeert hij. Wellicht dat Binotto zich niet realiseert dat het de afgelopen jaren een voormalig Ferrari-teambaas, Jean Todt, was die de touwtjes in handen had binnen het motorsportorgaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws