Fittipaldi onder de indruk van Norris: 'Hij is dit jaar echt verbeterd' Formule 1
Formule 1

Fittipaldi onder de indruk van Norris: 'Hij is dit jaar echt verbeterd'

Fittipaldi onder de indruk van Norris: 'Hij is dit jaar echt verbeterd'

Tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi is van mening dat Red Bull Racing-coureur Max Verstappen niet de meest verbeterde coureur is van dit seizoen. De Braziliaan kiest namelijk voor een andere jonge coureur. Volgens Fittipaldi is McLaren-coureur Lando Norris de coureur die de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt in het 2021-seizoen.

Op dit moment staat Norris vijfde in het wereldkampioenschap met 151 punten. McLaren is momenteel in strijd met Ferrari om plek drie in het kampioenschap en dat komt mede door de vele punten die de 22-jarige coureur gescoord heeft. Zijn teamgenoot, Daniel Ricciardo, had in het begin moeite met de McLaren-auto nadat hij de overstap had gemaakt van Renault naar de Britse renstal. Norris heeft dus gezorgd voor de meeste punten bij McLaren dit seizoen.

Fittipaldi: 'McLaren is het meest verbeterde team'

De ontwikkeling van de Britse coureur was vooral te zien tijdens de Grand Prix van Rusland. Hij pakte daar de eerste poleposition uit zijn carrière en leek lang op weg om zijn eerste Grand Prix te winnen. Het grootste deel van de race lag Norris aan de leiding, maar door zware regenval verloor hij zijn eerste plaats in de race. Fittipaldi is duidelijk fan van Norris. 'Hij heeft dit jaar echt een grote verandering doorgemaakt', zegt Fittipaldi, geciteerd door het Duitse Express.

'Ik vind dat McLaren ook het meest verbeterde team is dit seizoen. Hun faciliteiten in Engeland zijn zeer indrukwekkend.' De Braziliaan werd zelf in 1974 wereldkampioen met McLaren en zegt ook dat het team de ervaring heeft om in 2022 goed te presteren. 'Ze hebben de geschiedenis, de ervaring en de juiste mensen. Met al hun inspanningen zullen de resultaten zeker komen.'

Wedden op F1: Hamilton blaast titelodds nieuw leven in met overwinning in Brazilië

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws