Formidabele Gasly in Mexico: 'Soms moeten we vechten als leeuwen om tiende te worden' Formule 1
Formule 1

Formidabele Gasly in Mexico: 'Soms moeten we vechten als leeuwen om tiende te worden'

Formidabele Gasly in Mexico: 'Soms moeten we vechten als leeuwen om tiende te worden'

AlphaTauri-coureur Pierre Gasly reed afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van Mexico een sublieme race. Hij wist als vierde te eindigen en de twee Ferrari's achter zich te laten. In niemandsland werd de Mexicaanse GP een soort privétraining voor de Fransman. Gasly eindigde als vierde en de kostbare punten kunnen nog van pas komen in de strijd met Alpine.

De laatste paar races ging het iets minder met Gasly en zijn AlphaTauri. In de laatste vier races viel hij twee keer uit. De Fransman kon zich dus afvragen of zijn auto nog wel betrouwbaar was. In Mexico was daar weinig van te merken en wist de 25-jarige coureur de vierde plek te bemachtigen en twaalf punten mee naar huis te nemen. Gasly reed tijdens de race in een soort niemandsland en kon zich helemaal op zichzelf focussen. De Ferrari's achter hem vormden ook geen bedreiging. De Fransman finishte met een voorsprong van 45 seconden op Charles Leclerc.

Gasly: 'Misschien ga ik nog joggen'

De AlphaTauri coureur sprak zelf van een saaie race. 'Misschien ga ik nog joggen vanavond om stoom af te blazen', aldus Gasly, geciteerd door L'equipe. 'We hebben heel goed gepresteerd dit weekend. We waren vijfde in de kwalificatie en finishen nu als vierde.' De Fransman zegt dat hij geen problemen heeft gehad dit weekend en dat hij alleen maar van het resultaat kon dromen. 'Als alles meezit, is het niet moeilijk om een goed resultaat te behalen. Soms moeten we wel eens vechten als leeuwen om tiende te worden.'

De 25-jarige coureur had ook geluk tijdens de race. Zo was er een ontzettende chaotische start waarin de van poleposition gestarte Valtteri Bottas spinde. Dankzij knap stuurwerk kon hij de chaos ontwijken. De Mercedes-coureur zakte vervolgens terug naar achteren en Gasly kon hierdoor opschuiven van de vijfde plaats naar de vierde plaats. Op de eerste bocht na, heeft Gasly geen problemen ervaren. 'Ik heb de hele race onder controle gehad', zegt de AlphaTauri-coureur.

AlphaTauri en Alpine strijden om plek vijf

De punten die Gasly wist te winnen zijn ontzettend belangrijk voor AlphaTauri. Ze strijden om plek vijf in het kampioenschap met Alpine. Aangezien Gasly's teamgenoot Yuki Tsunoda soms nog moeite heeft wat punten te scoren, neemt de Franse coureur het bijna in zijn eentje op tegen de twee Alpine-coureurs. AlphaTauri en Alpine staan momenteel gelijk in het kampioenschap. Beide teams hebben namelijk 106 punten. Het zal dus nog spannend worden wie er uiteindelijk vijfde wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws