Gasly blikt terug op 2021: 'Heb het gevoel dat ik een stap heb gemaakt' Formule 1
Formule 1

Gasly blikt terug op 2021: 'Heb het gevoel dat ik een stap heb gemaakt'

Gasly blikt terug op 2021: 'Heb het gevoel dat ik een stap heb gemaakt'

Pierre Gasly blikt terug op zijn 2021 seizoen met AlphaTauri. De Fransman wist dit seizoen 110 punten te behalen en dat is meer dan ooit in zijn Formule 1-carrière. De 25-jarige AlphaTauri-coureur eindigde als negende en liet dit seizoen zijn kwaliteiten in het middenveld zien.

'Ik denk dat onze auto beter was tijdens de kwalificatie dan tijdens de race', vertelt Gasly tegen Motorsport Week. Dit seizoen reed AlphaTauri ook met een rookie na het vertrek van Daniil Kvyat. Yuki Tsunoda voegde zich bij AlphaTauri en er kwam daardoor meer verantwoordelijkheid bij Gasly te liggen. 'We hadden dit jaar een veel beter begrip van wat we met de groep ingenieurs nodig hadden', vertelt de Fransman. 'We hadden ook wat meer invloed op wat ik van de auto nodig had.'

Gasly: 'Kwam wat meer verantwoordelijkheid op mij te liggen'

'Met Yuki als teamgenoot kwam er wat meer verantwoordelijkheid op mij te liggen, maar dat vind ik prima. Ook had ik meer verantwoordelijkheid over welke richting we op zouden gaan.' AlphaTauri eindigde als zesde dit seizoen, maar de vijfde plaats was zeker mogelijk geweest. Helaas had het zusterteam van Red Bull Racing de pech dat Tsunoda soms ondermaats presteerde. Toch is het team tevreden over het duo en gaan ze volgend jaar met hetzelfde team door.

Gasly hoopt natuurlijk ooit nog een keer terug te keren bij Red Bull, maar voelt zich voor nu prima op zijn gemak bij AlphaTauri. 'Ik heb het gevoel dat ik een stap heb gemaakt wat betreft de afstelling en de mogelijkheden om het maximale uit de auto te halen.' De AlphaTauri-coureur wist in 2020 nog een Grand Prix te winnen. Dat gebeurde dit seizoen niet, maar de 25-jarige coureur eindigde wel negen keer in de top zes. 'Dit was waarschijnlijk mijn meest consistente jaar', eindigt Gasly.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws