Gasly genoot van 2021 seizoen: 'Vechten tegen McLaren en Ferrari geeft een ander gevoel' Formule 1
Formule 1

Gasly genoot van 2021 seizoen: 'Vechten tegen McLaren en Ferrari geeft een ander gevoel'

Gasly genoot van 2021 seizoen: 'Vechten tegen McLaren en Ferrari geeft een ander gevoel'

Pierre Gasly heeft dit seizoen ervan genoten om regelmatig het gevecht aan te gaan met andere teams zoals Ferrari en McLaren. De AlphaTauri-coureur werd dit seizoen negende met 110 punten en eindigde dit seizoen maar drie keer buiten de top tien. Wel baalt de Fransman van het feit dat AlphaTauri als zesde eindigde en niet Alpine wist te verslaan.

'Wat we hebben bereikt als team, wanneer we kijken naar de voorgaande jaren met AlphaTauri en Toro Rosso, is echt ongelofelijk', zegt Gasly tegen Autosport. 'Ik ben echt heel trots op deze gasten en ik heb goede hoop dat we volgend jaar ook weer goed kunnen presteren. Ze hebben dit jaar al bewezen dat ze op een hoog niveau kunnen presteren.' Het motiveert Gasly om te strijden tegen McLaren en Ferrari, iets dat in het verleden zeker niet mogelijk was.

Gasly: 'Ik heb van alle 22 races genoten'

'Als ik naar de 22 races kijk van het afgelopen seizoen, dan moet ik zeggen dat ik van alle 22 heb genoten. Het voelt goed om een raceweekend in te gaan met het gevoel dat je punten kan gaan scoren. Als je kan vechten met Ferrari's of McLarens dan geeft dat een gevoel van opwinding.' De 25-jarige Fransman hoopt dat het volgend seizoen ook weer mogelijk is om met Ferrari en McLaren de strijd aan te gaan.

Wel baalt de AlphaTauri-coureur ervan dat Alpine uiteindelijk nog vijfde is geworden in het eindklassement. Esteban Ocon wist in Hongarije te verrassen en de winst daar te pakken, terwijl Fernando Alonso in Qatar zijn eerste podiumplek pakte sinds 2014. 'Ik denk echt dat we vijfde hadden kunnen eindigen, maar dat is niet gebeurd. Ik ben nog steeds trots op wat we hebben gedaan dit seizoen en op mijn eigen prestaties dit seizoen. 110 punten in een AlphaTauri gebeurt niet heel vaak. Ik ben blij hoe het team het gedaan heeft en dit geeft hoop voor volgend seizoen', eindigt Gasly.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws