Geruchtencircuit | 'Eerste nieuwkomer in 2025 een feit: Bearman tekent bij Haas' Formule 1
Formule 1

Geruchtencircuit | 'Eerste nieuwkomer in 2025 een feit: Bearman tekent bij Haas'

Geruchtencircuit | 'Eerste nieuwkomer in 2025 een feit: Bearman tekent bij Haas'

In de Formule 1 wordt er veel gespeculeerd over transfers van teambazen en coureurs. Ook willen er nog wel eens jonge coureurs naar voren geschoven worden als potentiële vervangers voor rijders op de huidige grid. Bij het Geruchtencircuit lees je alle laatste suggesties rondom de toekomst van de Formule 1.

Zaterdag 8 juni:

'Eerste nieuwkomer in 2025 een feit: Bearman tekent bij Haas'

Oliver Bearman kreeg in Saoedi-Arabië al een snuffelstage in de Formule 1. De toen nog 18-jarige Brit mocht invallen bij Ferrari voor de zieke Carlos Sainz, en deed dat met een zevende plek goed. Sindsdien leek het een kwestie van tijd voordat Bearman vastgelegd zou worden bij Haas, als vervanger van Nico Hülkenberg. Volgens het Britse Daily Mail is dit inmiddels het geval. De Britse krant meldt dat Bearman zo'n 250.000 tot 300.000 pond zal gaan verdienen, en dat de handtekening al onder het contract gezet is, waardoor het een kwestie van tijd is voordat het nieuws wereldkundig gemaakt wordt.

Dinsdag 28 mei:

'Binotto staat op punt om terug te keren in belangrijke rol'

Mattia Binotto, de voormalige teambaas van Ferrari, was in Monaco aanwezig in de paddock. Daar bezocht de Zwitser onder meer de hospitality unit van Red Bull, om daar bij te praten met Laurent Mekies, die in het verleden zijn rechterhand was bij Ferrari en nu leidinggeeft aan Visa Cash App RB. Volgens F1-news.eu staat Binotto echter niet op het punt om terug te keren bij een van de Red Bull-teams, maar zou hij op weg zijn naar Aston Martin.

In het verleden werd de 54-jarige nog in verband gebracht met een rol als teambaas bij Alpine, maar dat team is voorlopig tevreden met Bruno Famin. Bij Aston Martin zou Binotto de rol van Chief Technical Officer (CTO) gaan invullen. Dat is dezelfde rol als de rol die Adrian Newey recentelijke verliet bij Red Bull Racing. Binotto zou volgens de Italiaanse website verantwoordelijk worden voor het opzetten van de technische structuur, en samen met voormalig McLaren-teambaas Martin Whitmarsh verantwoordelijk zijn voor de technische richting van het team. Aston Martin heeft al verschillende grote namen aan boord, maar de echte stap naar de top niet weten te zetten. F1-news.eu meldt dat Binotto vooral waardevol zou zijn in de wissel van de Mercedes-power unit naar een Honda-krachtbron. Binotto leidde in het verleden het Ferrari-motorenproject.

Maandag 27 mei:

'Pérez staat op het punt om nieuw contract te tekenen'

Volgens Motorsport-Total zijn de onderhandelingen tussen Red Bull Racing en Sergio Pérez in een vergevorderd stadium. Teamadviseur Helmut Marko gaf recentelijk nog aan dat hij voor de race in Barcelona, die op 23 juni verreden wordt, duidelijkheid wil hebben over of Pérez mag blijven. Vooralsnog wijst alles erop dat de 34-jarige mag aanblijven. Motorsport-Total weet namelijk te melden dat Carlos Sainz te horen heeft gekregen dat er in 2025 geen plek voor hem is. Over Yuki Tsunoda zei Marko dat de Japanner over een langere periode zijn consistentie moet laten zien, en hij lijkt dus voor 2025 geen optie te zijn.

Sainz zou na het horen van het nieuws serieuzer in gesprek gegaan zijn met Williams. De Spanjaard staat ook op het wensenlijstje van Audi, maar Stake staat voorlopig laatste in het kampioenschap, terwijl Williams net wat competitiever is. Daarnaast zou Sainz bij Williams makkelijker ontsnappingsclausules kunnen afdingen, om zo in 2026 alsnog toe te slaan als er rijderswisselingen komen bij de topteams. Sainz staat momenteel vierde in het wereldkampioenschap, één plekje hoger dan Pérez, ondanks dat Sainz een race miste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws