Giovinazzi over zijn vervanger Zhou: 'Hoe moet ik daarmee concurreren?' Formule 1
Formule 1

Giovinazzi over zijn vervanger Zhou: 'Hoe moet ik daarmee concurreren?'

Giovinazzi over zijn vervanger Zhou: 'Hoe moet ik daarmee concurreren?'

Antonio Giovinazzi heeft voorlopig zijn laatste race gereden in de Formule 1, maar verwacht zelf weer terug te keren in de koningsklasse van de autosport. De Italiaanse coureur wordt vervangen door de Chinese coureur Guanyu Zhou, die wordt geholpen door de Chinese sponsors die hij meebrengt. Giovinazzi baalt dat de Formule 1 zo in elkaar zit, maar hoopt alsnog in de toekomst terug te keren.

'Dat is de smerige kant van de Formule 1 en helaas is die altijd aanwezig geweest', zegt Giovinazzi over zijn vertrek uit de Formule 1 tegenover Corriere della Serra. 'Ik hoop dat ik er in de toekomst anders over kan denken.' De voormalig Alfa Romeo-coureur was de enige Italiaanse coureur in de Formule 1 en door zijn vertrek is er geen Italiaanse coureur meer aanwezig. De 28-jarige coureur zal volgend seizoen wel als reservecoureur van Ferrari functioneren.

Giovinazzi: 'Ik heb er altijd in geloofd'

Giovinazzi blikt terug op zijn tijd vóór de Formule 1, toen hij er nog van droomde om in de koningsklasse te rijden. 'Hoe ouder ik werd des te onrealistischer de droom werd. Ik heb er toch altijd in geloofd, maar mijn vader geloofde er nog meer in. Hij heeft veel opgeofferd voor mij.' Hoewel zijn vader zijn racecarrière altijd heeft gesteund, heeft zijn moeder het er wel eens lastig mee gehad. 'Toen ik dertien jaar was, reisde ik vooral alleen. Het was niet makkelijk voor haar om het te accepteren.'

Uiteindelijk is de droom van Giovinazzi uitgekomen, maar dit jaar kwam er plots een einde aan die droom. 'Ik was teleurgesteld en het waren lastige maanden. Toch ben ik trots hoe ik gereageerd heb en ik kan met opgeheven hoofd de Formule 1 verlaten', vertelt de 28-jarige coureur. De Italiaan heeft er een hekel aan dat sommige coureurs in de Formule 1 aanwezig zijn door het geld dat zij meebrengen. 'Zhou wordt gesteund door de Chinese overheid. Hoe zou ik daarmee moeten concurreren?'

Giovinazzi hoopt op terugkeer in Formule 1

Giovinazzi zal niet stoppen met racen. Hij zal aankomend seizoen meedoen in de Formule E bij het Dragon Penske-team. De voormalig Alfa Romeo-coureur kijkt nog wel terug op zijn beste moment in de Formule 1. 'Mijn debuut in Monza in 2019 was ontzettend mooi. Ook de race in Jeddah was mooi omdat ik daar punten scoorde ondanks dat ik niet meer voor het team zou rijden volgend seizoen.' De Italiaan neemt nog geen afscheid van de Formule 1, maar hoopt op een weerzien met zijn favoriete sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws