Grosjean wil nog steeds testrit met Mercedes: 'Als het gebeurt zou het geweldig zijn' Formule 1
Formule 1

Grosjean wil nog steeds testrit met Mercedes: 'Als het gebeurt zou het geweldig zijn'

Grosjean wil nog steeds testrit met Mercedes: 'Als het gebeurt zou het geweldig zijn'

Het is nog steeds de bedoeling dat Romain Grosjean een testrit gaat maken met Mercedes. De Fransman kreeg eind 2020 een testrit van Mercedes aangeboden nadat hij een heftige crash had meegemaakt in Bahrein. De testrit moet dienen als een soort afscheid voor Grosjean van de Formule 1.

'Ik heb een bericht gestuurd naar Toto Wolff na Abu Dhabi', vertelt Grosjean geciteerd door Motorsportweek. De teambaas van Mercedes reageerde op het bericht van de voormalig Haas-coureur: 'We moeten je dit jaar in die auto zien te krijgen.' Toch is het nog niet gebeurd, maar er zijn genoeg redenen waarom het in 2021 niet lukte om de 35-jarige Fransman achter het stuur van een Mercedes-auto te krijgen.

Grosjean: 'We willen het nog steeds doen'

Zo maakte Grosjean, na zijn vertrek van de Formule 1 in 2020, de overstap naar de IndyCar-klasse. Hij maakte in 2021 onderdeel uit van het team Dale Coyne Racing en zal in 2022 gaan racen voor Andretti Motorsports. De testrit met Mercedes stond eigenlijk gepland tijdens de Franse Grand Prix, maar dit kwam uiteindelijk niet uit voor de Fransman. Ook de reisbeperkingen die gelden tijdens de coronapandemie maken de opdracht er niet makkelijker op.

Toch hebben beide partijen nog steeds de motivatie om de testrit te laten gebeuren. 'Mercedes heeft er zin in. Ik wil het graag doen, ook al zal mijn nek waarschijnlijk sterven', vertelt de IndyCar-coureur. 'We willen het nog steeds doen. Als het gebeurt zou het geweldig zijn, maar de belangrijkste focus ligt nu op het proberen om races te winnen met Andretti Motorsports', eindigt Grosjean

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws