Hamilton is voorzichtig vanwege COVID-19: 'Het kan het hele jaar verpesten' Formule 1
Formule 1

Hamilton is voorzichtig vanwege COVID-19: 'Het kan het hele jaar verpesten'

Hamilton is voorzichtig vanwege COVID-19: 'Het kan het hele jaar verpesten'

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton zijn sinds het begin van dit seizoen al verwikkeld in een hevige titelstrijd. Een technisch mankement zou zomaar beslissend kunnen zijn, maar dat geldt ook voor een mogelijke coronabesmetting. Hamilton zegt dat een besmetting een heel jaar kan verpesten.

'Als mijn vrienden een dag of een week op het werk missen, dan is niet meteen hun hele jaar verpest', zegt Hamilton tegen het Duitse Motorsport.com. 'Als wij coureurs één of twee races missen, kan het hele jaar voor ons verpest zijn.' De Brit weet hoe het is om besmet te zijn met het coronavirus. Vorig jaar in Bahrein was de zevenvoudig wereldkampioen besmet met het virus en moest hij de race missen. Als dat nu zou gebeuren, zou het wereldkampioenschap voor zijn neus voorbijgaan.

Hamilton: 'Ik vind dat een vreemde gedachte'

De FIA heeft sinds de pandemie ook aparte regels opgesteld voor corona. Er zijn drie uitzonderingen wanneer een coureur niet mag racen. De eerst is bij een coronabesmetting. De tweede is als de coureur coronaverschijnselen heeft. De derde is als de coureur in contact is geweest met iemand die positief getest is op corona. Een coureur is dan niet fit genoeg om mee te doen met de race. Mocht er getwijfeld worden, dan wordt er een COVID-19 afgevaardigde naar de coureur gestuurd. Deze zal bepalen of de coureur mag racen.

Hamilton neemt het onderwerp erg serieus: 'Ik heb andere atleten ontmoet die zich er niet druk om maken. Als ze het krijgen, dan krijgen ze het. Ik vind dat een vreemde gedachte, maar het is natuurlijk ook heel lastig. Ik weet ook niet hoe de andere coureurs hierover denken, maar ik denk hetzelfde als ik.' Hamilton onthult dat hij nog steeds veel thuis zit, maar wel contact heeft met de buitenwereld. Dit doet hij vooral via zoommeetings.

Hamilton had langdurige coronaklachten

Toch raakte de Britse coureur vorig jaar besmet met het coronavirus en heeft er lang onder geleden. 'De eerste seizoenshelft was fysiek heel zwaar voor me. Ik wil er later wel wat meer over vertellen, maar ik was toen vooral gefocust op het herstellen van mijn lichaam.' De zevenvoudig wereldkampioen had dus langdurige problemen door zijn coronabesmetting. 'Ik voel me nu fitter dan ooit en sinds de zomerstop ben ik van de problemen af. Daar ben ik heel dankbaar voor', eindigt Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws