Hamilton keert terug volgens FIA-president Sulayem: 'Ben er van overtuigd dat hij er zal zijn' Formule 1
Formule 1

Hamilton keert terug volgens FIA-president Sulayem: 'Ben er van overtuigd dat hij er zal zijn'

Hamilton keert terug volgens FIA-president Sulayem: 'Ben er van overtuigd dat hij er zal zijn'

De president van de FIA, Mohammed Ben Sulayem, denkt dat Lewis Hamilton in 2022 gewoon weer op de grid te vinden is. De Mercedes-coureur heeft na de gebeurtenissen in Abu Dhabi lange tijd niets van zich laten horen. Toch gelooft Sulayem niet dat de zevenvoudig wereldkampioen gaat stoppen met de Formule 1.

'Heb je Lewis horen zeggen dat hij met pensioen wil?', zegt Sulayem tegen La Gazzetta dello Sport. 'Ik heb hem net een bericht gestuurd, maar ik denk dat hij nog niet 100 procent klaar is om te praten over wat er is gebeurd in Abu Dhabi.' Hamilton reed tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi lange tijd aan kop. De Brit leek op weg om zijn achtste wereldtitel te pakken, maar een safety car gooide roet in het eten. De wedstrijdleiding nam een aantal beslissingen die in het voordeel van Max Verstappen vielen. De Red Bull Racing-coureur ging er daardoor met de winst vandoor.

Mercedes ging na de race in protest, maar de FIA veegde dit snel van tafel. Het Duitse team overwoog toen nog om in hoger beroep te gaan, maar het team besloot op het laatste moment dit toch niet te doen. Hamilton en Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, weigerden daarna om naar het FIA prijzengala te gaan. Hamilton zou in theorie hiervoor gestraft kunnen worden, maar Sulayem wil het daar nog niet over hebben. 'Ik begrijp zijn standpunt. Het gaat niet om het straffen van een team of een coureur, maar om het handhaven van de regels. Ik wil geen beslissing nemen totdat ik alle feiten heb bestudeerd.'

Sulayem: 'Het is namelijk niet het woord van God'

'Ik bestudeer nog steeds wat er precies allemaal is gebeurd. De Formule 1 is een dynamische sport en de regels moet daar dan ook op worden aangepast. Ze kunnen worden veranderd, het is namelijk niet het woord van God', zegt Sulayem. De nieuwe president van de FIA wil dus nog niet meteen een straf uit gaan delen aan Hamilton. Eerder werd er wel al kritiek geleverd op de afwezigheid van Hamilton en Wolff. Zo vond Christian Horner, de teambaas van Red Bull, het slecht van de twee dat zij niet op het prijzengala waren.

Hoewel veel mensen dus twijfelen over de terugkeer van Hamilton en zijn lange stilte ook niet meehelpt om die twijfel weg te nemen, gelooft Sulayem nog steeds dat de 36-jarige coureur terugkeert. 'Ik ben ervan overtuigd dat hij er zal zijn in 2022. Hij is een fundamenteel onderdeel van deze sport', eindigt Sulayem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws