Hamilton niet bang voor crash met Verstappen: 'Heb niet zo'n geschiedenis met ongelukken' Formule 1
Formule 1

Hamilton niet bang voor crash met Verstappen: 'Heb niet zo'n geschiedenis met ongelukken'

Hamilton niet bang voor crash met Verstappen: 'Heb niet zo'n geschiedenis met ongelukken'

Mercedes-coureur Lewis Hamilton wist de afgelopen drie races zijn achterstand op Red Bull Racing-coureur Max Verstappen weg te werken. De twee coureurs gaan nu met een gelijke stand richting Abu Dhabi en de Brit maakt daardoor nog steeds kans op zijn achtste wereldtitel, maar denkt niet dat dat zijn grootste prestatie zal zijn dit seizoen. De zevenvoudig wereldkampioen heeft het gevoel dat de overwinning in Brazilië specialer is.

'Als het op racen aankomt dan is de overwinning in Brazilië heel speciaal', zegt Hamilton tegen Bild. In Brazilië wist de coureur van 'de Zilverpijlen' alle straffen te overkomen. Na de kwalificatie werd hij gediskwalificeerd wegens een illegale achtervleugel. Ook kreeg hij een gridstraf voor het verwisselen van de motor. De Brit wist desondanks dominant naar de overwinning te rijden. De Mercedes-coureur heeft het idee dat zelfs zijn achtste wereldtitel, waarmee hij het record van meeste wereldtitels alleen in handen heeft, het niet kan overtreffen.

'Ben niet bang voor wat misschien helemaal niet gebeurt'

Aankomend weekend is de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi en de Brit kan alleen zijn achtste wereldtitel pakken als hij voor Verstappen weet te eindigen. De twee staan op gelijke hoogte, maar Verstappen staat bovenaan omdat hij meer overwinningen heeft dan de Mercedes-coureur. Verstappen wist dit seizoen negen keer te winnen terwijl Hamilton vorige week in Saoedi-Arabië pas zijn achtste overwinning wist te pakken.

Hamilton kan verliezen van Verstappen als hij achter de Nederlander eindigt of als hij de race niet uit kan rijden. De Red Bull-coureur zou dus opzettelijk een crash kunnen veroorzaken met Hamilton om op die manier zijn eerste wereldtitel te pakken. De Brit is niet bang dat zoiets zal gebeuren: 'Ik ben niet bang voor wat misschien helemaal niet gebeurt. Ik geef geen ruimte aan zulke gedachten. Ik heb niet zo'n geschiedenis met ongelukken', eindigt de huidige nummer twee van het klassement.

Wedden dat Verstappen wereldkampioen wordt? Ontvang 2,62 keer je inzet en een welkomstbonus van 100 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws