Hamilton nog niet bezig met volgend seizoen: 'Focus me nog volledig op huidige auto' Formule 1
Formule 1

Hamilton nog niet bezig met volgend seizoen: 'Focus me nog volledig op huidige auto'

Hamilton nog niet bezig met volgend seizoen: 'Focus me nog volledig op huidige auto'

Er staan nog twee races op de kalender dit seizoen. Aankomende zondag is de race in Saoedi-Arabië en de week daarna is de seizoensfinale in Abu Dhabi. De teams zijn ondertussen ook al druk bezig met de auto voor volgend jaar en sommige coureurs hebben zelfs al een test gedaan in de simulator. Mercedes-coureur Lewis Hamilton ziet dat nog niet zo zitten.

De Formule 1 teams proberen hun 2022 auto zoveel mogelijk te ontwikkelen om op die manier toch een snellere auto te krijgen. Ferrari-coureur Carlos Sainz en McLaren-coureur Lando Norris hebben zelfs al de nieuwe auto's getest in de simulator om te voelen hoe anders de auto is. Hamilton denkt dat hij daar niks mee wint aangezien de auto nog volop in ontwikkeling is. Daarnaast focust hij zich ook nog volop het huidige seizoen waarin hij aan het strijden is met Red Bull Racing-coureur Max Verstappen om de titel.

Hamilton: 'Ik ben constant in contact met het team'

'Ik heb de auto nog niet in de simulator getest omdat ik me nog volledig focus op onze huidige auto', zegt Hamilton tegen Motorsport.com. 'Ik ben wel constant in contact met het team en vertel na de races wat ik graag wil in de volgende auto. Ik zeg dan waar onze huidige auto nu staat en welke problemen ik daarmee ervaar. Die wil ik er volgend jaar dan uit hebben.' De Brit heeft dus constant gesprekken met het personeel dat de auto voor volgend jaar ontwikkelt.

De zevenvoudig wereldkampioen vertelt dat hij na de races altijd nog gesprekken heeft met Andrew Shovlin, de hoofdengineer van Mercedes. Ook heeft hij gesprekken met Peter Bennington, Hamiltons senior race engineer. 'Ik praat met hun dan over waar de auto staat qua ontwikkeling. Het gaat dan bijvoorbeeld over de aerodynamica of over wat voor problemen of uitdagingen ze verwachten met de auto, maar op dit moment heb ik de auto nog niet getest. Hij maakt nu progressie in de windtunnel en hij zit nog in een te grote leercurve om mee te rijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws