Hamilton over slechte start Bottas: 'Had niet verwacht dat hij zo slecht wegkwam' Formule 1
Formule 1

Hamilton over slechte start Bottas: 'Had niet verwacht dat hij zo slecht wegkwam'

Hamilton over slechte start Bottas: 'Had niet verwacht dat hij zo slecht wegkwam'

Lewis Hamilton wist afgelopen zondag de Grand Prix van Qatar te winnen. De zevenvoudig wereldkampioen wist daardoor het gat naar Red Bull Racing-coureur Max Verstappen te verkleinen naar acht punten. De Brit reed een eenzame race en dat kwam mede door de gridstraffen die de FIA uitdeelde. Ook was hij verbaasd over de slechte start van zijn teamgenoot Valtteri Bottas.

Hamilton startte vanaf poleposition tijdens de Grand Prix van Qatar. Normaal gesproken zou Verstappen vanaf P2 zijn gestart en zou Bottas vetrekken vanaf de derde plaats. Door het negeren van gele vlaggen in de kwalificatie kregen beide coureurs een gridstraf, wat goed uitkwam voor Hamilton. Verstappen moest starten van P7 en Bottas startte vanaf P6. 'De gridstraffen maakten het wel makkelijker ja', aldus Hamilton, geciteerd door AS.

Hamilton: 'Ze hebben zelf de fout gemaakt op zaterdag'

'Ze hebben zelf de fout gemaakt op zaterdag, dus de race werd voor mij alleen maar makkelijker. Ik kwam goed weg bij de start. Mijn enige taak was om het gat voorin constant te houden tussen mij en Max (Verstappen, red.) en de auto veilig over de streep te krijgen. Het verliep soepel en ik heb me geen enkel moment bedreigd gevoeld.' De 36-jarige coureur moest zich vooral focussen op zijn eigen race en geen fouten maken.

Hoewel Hamilton natuurlijk met zijn eigen race bezig was, kreeg hij wel zeker mee wat er gebeurde met zijn teamgenoot. 'Ik wist dat Max vierde lag en dat hij Valtteri (Bottas, red.) had ingehaald. Ik had alleen niet verwacht dat Valtteri zo slecht van start zou gaan.' Desondanks maakte het voor Hamilton niets uit. Hij voelde zich sterk in zijn eigen auto: 'Ik denk dat Red Bull wel een goede snelheid had, maar ik kon ver naar voren rijden. Ik ben geen moment in de problemen geweest', eindigt Hamilton.

Wedden op F1: Verstappen geeft favorietenrol uit handen na nederlaag in Qatar?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws