Hamilton over titelstrijd met Verstappen: 'Zwaarste die in lange tijd is gezien' Formule 1
Formule 1

Hamilton over titelstrijd met Verstappen: 'Zwaarste die in lange tijd is gezien'

Hamilton over titelstrijd met Verstappen: 'Zwaarste die in lange tijd is gezien'

Mercedes-coureur Lewis Hamilton probeert dit seizoen zijn achtste titel te winnen en daarmee als enige het record op zijn naam te schrijven van meeste wereldtitels. Het seizoen duurt nog maar twee races en de Brit zegt dat hij dit titelgevecht anders ervaart dan andere gevechten. Ook wordt Hamilton gevraagd naar zijn mening over de mensenrechten in Saoedi-Arabië.

De laatste keer dat Hamilton verzeild was geraakt in een titelgevecht was met zijn voormalig teamgenoot Nico Rosberg in 2016. Beide heren raceten toen voor Mercedes en de strijd duurde tot de laatste race in Abu Dhabi. Rosberg werd uiteindelijk de winnaar en Hamilton werd tweede. Het gevecht was toen heel intens, maar nu beleeft Hamilton het gevecht heel anders. 'Dat komt ook omdat het nu twee teams zijn die heel dicht bij elkaar liggen', zegt Hamilton op de persconferentie van Saoedi-Arabië.

Hamilton: 'Het is een grote uitdaging'

De Brit herinnert de mensen eraan dat er niemand in de geschiedenis is die ooit acht wereldtitels heeft gewonnen en dat hij dus historie kan gaan schrijven. Tegelijkertijd maakt hij duidelijk dat hij ontspannen is en geen druk voelt. Vroeger had de zevenvoudig wereldkampioen nog wel eens slapeloze nachten, maar dat is nu niet meer aan de hand. Het lijkt erop dat de ervaring hem hierbij helpt.

De Mercedes-coureur geeft wel aan dat dit zijn meest belangrijke titel uit zijn carrière is. Hij hecht meer waarde aan dit kampioenschap waarin hij strijdt met Verstappen, dan aan al zijn andere titels. 'Het is iets dat er eerst niet was, zo'n titelgevecht. Het is de zwaarste strijd die de sport in lange tijd heeft gezien en voor mij is het een grote uitdaging', zegt Hamilton.

Hamilton over mensenrechten

Aan snapt Hamilton niet zo goed waarom de Formule 1 hier wilt rijden, maar vindt het wel noodzaak dat de problemen worden blootgelegd. Hij heeft al aangekondigd dat hij weer met zijn regenboog helm zal gaan rijden. 'Ik voel me hier niet op mijn gemak, maar de sport heeft de beslissing genomen om hier te gaan rijden. Ik vind dat de sport dan ook verantwoordelijk is de problemen die hier zijn bloot te leggen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws