Hamilton teleurgesteld in Bottas na slechte start: 'Er was geen hoop voor mij' Formule 1
Formule 1

Hamilton teleurgesteld in Bottas na slechte start: 'Er was geen hoop voor mij'

Hamilton teleurgesteld in Bottas na slechte start: 'Er was geen hoop voor mij'

Lewis Hamilton wijst zijn teamgenoot Valtteri Bottas aan als schuldige voor het verlies bij de start. Volgens Hamilton gaf Bottas teveel ruimte weg aan zijn kant, waardoor Verstappen gemakkelijk de twee Mercedes-coureurs kon inhalen. De twee Mercedes-coureurs hadden vooraf wel een plan besproken om Verstappen tegen te houden, alleen kwam het niet tot een goede uitvoering.

'Ik had het me heel anders voorgesteld natuurlijk', zegt de zevenvoudig wereldkampioen tegen RaceFans. De topcoureur van Mercedes had gehoopt dat Bottas een betere start zou hebben. 'Ik stond duidelijk naast hem, wat op zich goed was. Vervolgens probeerde ik mijn kant van de baan af te dekken.' Hamilton vertelt dat hij probeerde om Pérez achter zich te houden. Hij wilde niet teveel ruimte weggeven aan de binnenkant van de baan. De Brit zegt dat zijn Finse teamgenoot dat ook had moeten doen om Verstappen tegen te houden.

Hamilton: 'Ik dacht dat Valtteri hetzelfde zou doen'

'Ik dacht dat Valtteri hetzelfde zou doen, maar hij liet duidelijk de deur open voor Max', zegt Hamilton. Door de ruimte die Bottas weggaf kon de Nederlandse Red Bull-coureur laat remmen voor bocht één. De twee Mercedessen waren snel gezien en Verstappen pakte daardoor de leiding in de wedstrijd. 'Ik kon niet later remmen want ik zat op de vuile kant van de baan. Er was geen hoop voor mij', vertelt Hamilton.

Tot overmaat van ramp werd Bottas ook nog eens aangetikt door McLaren-coureur Daniel Ricciardo. Bottas spinde daardoor en verloor vervolgens nog meer plekken. Hij kwam daardoor achteraan te staan en moest een inhaalrace gaan doen om überhaupt nog binnen de punten te eindigen. Hamilton moest het daardoor in zijn eentje opnemen tegen de twee Red Bulls. 'Dat maakt de race nog een stuk moeilijker', aldus de 36-jarige coureur. 'Zij kunnen daardoor gewoon op de strategie spelen.'

Hamilton blij met tweede plaats

Ondanks dat Hamilton het in zijn eentje op moest nemen tegen twee Red Bull-coureurs, wist hij de tweede plek vast te houden. Pérez was dichtbij om Hamilton zijn tweede plaats af te nemen, maar zo ver kwam het niet. 'Sergio kwam heel dichtbij. Tijdens de eerste stint kon ik niet bij hem wegkomen.' Hamilton dook als eerste de pitstraat in voor nieuw rubber. Ook aan het einde merkte hij ook dat zijn banden helemaal versleten waren. 'Als het nog één ronde langer had geduurd, had Pérez me ingehaald. Uiteindelijk wist ik hem toch achter me te houden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws