Hamilton verloor titel door Bottas volgens Surer: 'Was onmogelijk geweest voor Verstappen' Formule 1
Formule 1

Hamilton verloor titel door Bottas volgens Surer: 'Was onmogelijk geweest voor Verstappen'

Hamilton verloor titel door Bottas volgens Surer: 'Was onmogelijk geweest voor Verstappen'

Lewis Hamilton heeft de wereldtitel verloren door Valtteri Bottas, zo stelt voormalig Formule 1-coureur Marc Surer. De Zwitser vindt dat de teamgenoot van Verstappen, Sergio Pérez, zijn taak in Abu Dhabi beter uitvoerde dan de Fin. Bottas had beter moeten presteren in het weekend van de laatste Grand Prix in Abu Dhabi om zo zijn teamgenoot te ondersteunen.

'Als Bottas als tweede achter de safety car had gereden, dan had Verstappen het niet gered', zegt de Zwitser geciteerd door Motorsport-total. Bottas startte in Abu Dhabi vanaf de zesde plek en was ver verwijderd van Hamilton en Verstappen die beiden vanaf de eerste startrij vertrokken. De Fin probeerde zichzelf naar voren te rijden, maar het verkeer bemoeilijkte dat. Pérez, daarentegen, hielp zijn teamgenoot wel door Hamilton lang genoeg op te houden.

'Twee auto's in één ronde inhalen zou onmogelijk zijn geweest voor Verstappen, maar Bottas was nergens te bekennen.' Surer is duidelijk niet gecharmeerd van de 32-jarige coureur. 'Hij is eigenlijk een mislukking met verkeer. De man kan gewoon geen andere auto's inhalen die meer dan een seconde langzamer zijn dan hij.' De zwakte van Bottas is vaker ter sprake gekomen dit seizoen. Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff ergerde zich hieraan en tijdens de Grand Prix in Qatar jaagde hij de Fin ook op om nog meer auto's in te halen.

Surer: 'Bottas kan altijd één ronde verrassen'

Hoewel Pérez zijn teamgenoot een grotere dienst bewees tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, denkt Surer nog steeds dat Bottas een betere coureur is dan de Mexicaan. 'Bottas kan altijd één ronde verrassen en soms is hij dan zelfs sneller dan Hamilton. Hij kan dat en dat is precies de zwakte van Pérez.' Of Bottas volgend jaar kan verrassen is nog maar de vraag. De Fin zal volgend seizoen onderdeel uit gaan maken van Alfa Romeo en vindt zichzelf dan vaker terug in het middenveld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws