'Hamilton vervangt verbrandingsmotor in Brazilië en krijgt vijf plaatsen gridstraf' Formule 1
Formule 1

'Hamilton vervangt verbrandingsmotor in Brazilië en krijgt vijf plaatsen gridstraf'

'Hamilton vervangt verbrandingsmotor in Brazilië en krijgt vijf plaatsen gridstraf'

Mercedes-coureur Lewis Hamilton gaat naar alle waarschijnlijkheid zijn motor vervangen in Brazilië. De auto van de zevenvoudig wereldkampioen lijkt een probleem te hebben met de waterdruk. Mercedes dacht het probleem te hebben opgelost in Mexico, maar besloten toch om de motor te vervangen en dat in zo'n cruciale fase van de titelstrijd.

Het zat er al langer aan te komen dat Hamilton zijn verbrandingsmotor moest vervangen. Er werd al over gesproken toen de Formule 1 in de Verenigde Staten aanwezig was. Ook daar werd voorspeld dat Hamilton zijn motor in Mexico of Brazilië zou vervangen. De verwisseling van de motor is een voordeel voor concurrent Max Verstappen. De Nederlander staat negentien punten voor in het WK. De vijf plaatsen gridstraf voor Hamilton komen voor hem dus als geroepen.

Voordeel voor Red Bull

Het grootste probleem van de motor is de daling van de waterdruk, zo blijkt uit een tweet van een Braziliaanse journalist. In de Verenigde Staten was het Bottas wiens verbrandingsmotor vervangen werd. Het lijkt er dus op dat de ooit eens zo betrouwbare Mercedes-motor nu steekjes laat vallen die in het voordeel zullen werken van Red Bull.

Al het laatste F1-nieuws binnenkrijgen op Instagram? Volg F1Maximaal.nl voor je dagelijkse updates!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws