Hamilton ziet titelkansen verkleinen: 'Negentien punten verschil is veel' Formule 1
Formule 1

Hamilton ziet titelkansen verkleinen: 'Negentien punten verschil is veel'

Hamilton ziet titelkansen verkleinen: 'Negentien punten verschil is veel'

Mercedes-coureur Lewis Hamilton ziet zijn titelkansen dalen en maakt zich er zorgen om. De Red Bull-auto presteerde goed in Mexico en de zevenvoudig wereldkampioen is bang dat Red Bull Racing in de komende races net zo goed zal presteren. Max Verstappen leidt het kampioenschap met een verschil van negentien punten. In Brazilië is de verwachting dat Red Bull daar ook de beste papieren zal hebben.

Verstappen eindigde tijdens de Grand Prix van Mexico als eerste. Hamilton kwam zestien seconden later dan de Nederlander over de streep heen. Hij eindigde als tweede. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez zat vlak achter de Brit. De Mercedes-coureur baalt flink door de overwinning van Verstappen. 'Er zijn nog steeds vier races te gaan, maar negentien punten verschil is veel', zegt Hamilton tegen RaceFans.

Hamilton: 'We moeten die punten pakken'

De rivaal van Verstappen zegt dat Mercedes in de problemen kan komen als Red Bull de snelheid meeneemt naar de volgende races. Mercedes moet namelijk gaan winnen om Verstappen in te kunnen halen. De Limburger wist dit seizoen al negen keer te winnen. Hamilton stond maar vijf keer op de bovenste trede van het podium dit seizoen. 'Ik heb het gevoel dat ik altijd elke race moet winnen', zegt Hamilton. 'We moeten die punten pakken om in te lopen.'

Hamilton stelt dat dit al die tijd al het doel is geweest. 'We hebben die extra punten hard nodig. Het is nooit het doel om ze te verliezen. Ik probeerde het afgelopen race en de race daarvoor en de race daarvoor ook.' Hamilton is nog steeds strijdvaardig, maar vertelt ook dat het lastig is om de Red Bulls bij te houden. 'Ze zijn gewoon te snel. We geven alles wat we hebben, maar op dit moment is het niet genoeg om te concurreren.'

Extra punten te verdienen door sprintrace Brazilië

De volgende race vindt plaats in Brazilië. Hamilton mag zich klaar maken voor een weekend waarin extra punten te verdienen zijn. Aankomend weekend is er naast de normale race ook een sprintrace. De winnaar van de sprintrace verdient dan drie punten, de nummer twee vervolgens twee punten en de nummer drie verdient één punt. Helaas voor Hamilton heeft Red Bull wel de beste papieren voor de winst in Brazilië, maar zoals altijd kan de race verrassend uitpakken.

Ruim twee keer je inzet voor dubbel van Verstappen en Red Bull

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws