Herta ambieert overstap naar Formule 1: 'Wil het zeker een kans geven' Formule 1
Formule 1

Herta ambieert overstap naar Formule 1: 'Wil het zeker een kans geven'

Herta ambieert overstap naar Formule 1: 'Wil het zeker een kans geven'

Colton Herta vertelt dat hij een overstap naar de Formule 1 nog steeds ziet zitten. Andretti Autosport, de werkgever van Herta, was in 2021 aan het onderhandelen met Sauber over een overname van het Alfa Romeo Formule 1-team. Bij een overname had Herta hoogstwaarschijnlijk de stap gemaakt naar de Formule 1, maar dat is er tot nu toe nog niet van gekomen.

'Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet in de Formule 1 zou willen rijden en dat ik veel mooie dingen wil doen in mijn carrière', vertelt Herta aan Motorsport.com. 'Het heeft een bepaalde timing nodig en de Formule 1 is één van die dingen. Als je 28 bent dan ga je gewoon niet naar de Formule 1. Dat is gewoon hoe het werkt. De tijd is rijp voor mij als ik de kans krijg. Ik zal er goed over na moeten denken, maar ik zou het hoogstwaarschijnlijk doen omdat ik ooit in de Formule 1 wil rijden', vertelt de coureur van Andretti Autosport.

Herta: 'Ben absoluut niet teleurgesteld in IndyCar'

'Ik ben 21 jaar oud en ik kan over vijf jaar terugkeren naar IndyCar en nog steeds vijftien jaar in de Formule 1 rijden tot ik 40 jaar oud ben', zegt de IndyCar-coureur. De Amerikaan zal komend seizoen in ieder geval nog in de IndyCar-klasse blijven rijden. Afgelopen seizoen behaalde hij drie overwinningen met Andretti Autosport en hij zal komend seizoen mikken op meer overwinningen.

Herta is dan ook helemaal niet teleurgesteld in IndyCar, maar de 21-jarige Amerikaan wil in meerdere raceklassen hebben gereden. 'Ik wil de Formule 1 zeker een kans geven. Ik ben absoluut niet teleurgesteld in IndyCar. Ik hou meer van deze raceklasse dan welke klasse ter wereld dan ook. Ik geniet er enorm van om hierin te racen. Er zijn gewoon een heleboel dingen die ik ook gewoon buiten de IndyCar zou willen proberen', aldus Herta.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws