Hill benieuwd naar Russell en Hamilton: 'George beslist hoe hij dit gaat benaderen' Formule 1
Formule 1

Hill benieuwd naar Russell en Hamilton: 'George beslist hoe hij dit gaat benaderen'

Hill benieuwd naar Russell en Hamilton: 'George beslist hoe hij dit gaat benaderen'

Damon Hill, de wereldkampioen van 1996, denkt dat George Russell zich niet moet focussen om zijn teamgenoot Lewis Hamilton te verslaan bij Mercedes. Hill denkt dat het averechts zal werken voor Russell en dat de jonge Brit verslagen zal worden door de zevenvoudig wereldkampioen. In plaats daarvan zal de voormalig Williams-coureur vooral moeten leren van Hamilton.

'Ik denk dat het geweldig zal zijn om naar te kijken', vertelt Hill aan Express. Na drie seizoenen bij Williams is Russell nu officieel een Mercedes-coureur. De Brit mocht al één Grand Prix rijden in een Mercedes-auto, nadat Hamilton positief had getest op het coronavirus. De 23-jarige coureur viel toen in voor de zevenvoudig wereldkampioen tijdens de Grand Prix van Sakhir. Het leek er eventjes op dat Russell de Grand Prix ook meteen zou winnen, maar helaas verloor hij plaatsen door een slechte pitstop.

Hill: 'Denk dat Lewis hem zal helpen'

Iedereen heeft kunnen zien tot wat Russell in staat is en er is ook niemand die twijfelt aan de talenten van de jonge Brit. Toch denkt Hill dat hij niet direct moet gaan strijden met Hamilton om de nummer één coureur te worden bij Mercedes. 'Ik weet zeker dat Lewis George zal gaan helpen. Lewis weet ook dat zijn tijd in de Formule 1 nu korter is dan die van George. Ik denk dat hij hem zal gaan helpen om er het beste uit te halen', zegt Hill.

'Het is aan George om te beslissen hoe hij dit zal gaan aanpakken. Je kan deze situatie ingaan met de gedachte: 'Oké, dat is de vijand en ik ben eropuit om hem te verslaan.' Ik denk niet dat dat het slimste is om te doen met Lewis.' Het is nog maar de vraag of Hamilton volgend seizoen ook daadwerkelijk op de grid zal verschijnen. De 36-jarige coureur heeft sinds het verlies in Abu Dhabi niets meer van zich laten horen en er wordt zelfs gespeculeerd dat de Brit niet meer zal terugkeren in de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws