Hill denkt dat ervaring Pérez heeft geholpen bij Red Bull: 'Hij kon weerstand bieden' Formule 1
Formule 1

Hill denkt dat ervaring Pérez heeft geholpen bij Red Bull: 'Hij kon weerstand bieden'

Hill denkt dat ervaring Pérez heeft geholpen bij Red Bull: 'Hij kon weerstand bieden'

Volgens Damon Hill zit Sergio Pérez nog steeds bij Red Bull Racing dankzij zijn jarenlange ervaring in de Formule 1. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat Pierre Gasly hetzelfde niveau heeft als de Mexicaan, maar dat de Fransman niet wist hoe hij met de situatie om moest gaan.

'Naar mijn mening heeft Gasly hetzelfde niveau als Pérez', vertelt Hill bij de F1 Nation Podcast. Gasly was in 2019 voor een half seizoen lang de teamgenoot van Max Verstappen. De Fransman kon de druk niet aan en scoorde niet genoeg punten voor het Oostenrijkse team. Reden genoeg dus voor Red Bull om Gasly weer terug te sturen naar Toro Rosso, nu AlphaTauri. De opvolger van de Fransman was Alexander Albon. De Thai kreeg weliswaar langer de tijd, maar ook hij werd na anderhalf jaar vervangen. Pérez werd de nieuwe teamgenoot van Verstappen en tot nu toe gaat de samenwerking goed.

Hill: 'Vraag me af wat er gebeurt als hij voor Red Bull racet'

Gasly heeft zich sinds zijn degradatie naar Toro Rosso goed ontwikkeld. 'Gasly kan het maximale uit een auto halen, dat hebben we gezien bij AlphaTauri. Hij ziet er ook zelfverzekerd uit, zonder te brutaal te zijn. Het is duidelijk dat hij talent heeft, maar ik vraag me af wat er dan gebeurt als hij voor Red Bull racet', zegt Hill. De enkelvoudig wereldkampioen denkt het antwoord wel te weten. 'Ik heb altijd gedacht dat Pérez dankzij zijn ervaring in staat was weerstand te bieden tegen de hoge druk van Red Bull.'

Hill vertelt vervolgens dat hij vindt dat de jongere generatie coureurs juist wat harder moeten worden om hun zitje te behouden. 'Maar ik realiseer me ook hoe moeilijk het is. Red Bull heeft hun hele carrière gesteund en daarom is het niet makkelijk om hun wil op te leggen', zegt de Brit. Pérez, daarentegen, liet op zijn tijd hele goede dingen zien bij Red Bull. Zo wordt hij vooral geprezen om zijn verdedigende actie tegen Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Ook liet de Mexicaan een knap staaltje verdedigen zien tijdens de Grand Prix van Turkije.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws