Hill neemt het op voor Verstappen: 'Leek erop dat Lewis gewoon nerveus was' Formule 1
Formule 1

Hill neemt het op voor Verstappen: 'Leek erop dat Lewis gewoon nerveus was'

Hill neemt het op voor Verstappen: 'Leek erop dat Lewis gewoon nerveus was'

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton kwamen tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabiƫ weer eens in contact met elkaar. De zevenvoudige wereldkampioen botste tegen tegen de achterkant van Verstappen aan en gaf de Nederlander daar de schuld van. Voormalig Formule 1-coureur Damon Hill ziet niet wat Verstappen fout zou hebben gedaan.

Eerder in de race haalde Verstappen zijn titelconcurrent buiten de baan in en kreeg later van zijn team te horen dat hij de positie weer terug moest geven aan Hamilton. Dit ging fout en de Brit reed dus tegen de auto van de Red Bull-coureur aan. Hill snapt niet hoe Hamilton de schuld kan geven aan Verstappen: 'Het is aan de coureur die de positie afgeeft om genoeg ruimte te geven zodat dit zo veilig mogelijk gaat. Ik kan niet echt zien wat Max hier fout deed', zegt de voormalig wereldkampioen bij Sky Sports.

Hill: 'Hij minderde wel abrupt vaart'

Hamilton beschuldigde zijn Nederlandse collega ervan dat hij te hard op de rem zou hebben getrapt. Verstappen zou volgens Hamilton te agressief rijden en noemde hem een aantal keer over de boordradio 'gestoord'. Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf de schuld aan de 24-jarige coureur, maar Hill is het daar totaal niet mee eens. 'Hij minderde wel abrupt vaart, maar het leek erop dat Lewis te nerveus was om erlangs te gaan. Misschien had Lewis de informatie nog niet goed doorgekregen, maar het lijkt erop dat hij de situatie niet helemaal begreep.'

Het is opmerkelijk te noemen dat Hill het opneemt voor Verstappen, aangezien de wereldkampioen uit 1996 meestal degene is met kritiek op de Nederlander. Ook Red Bull-teambaas Christian Horner viel dit op en haalde recent nog uit naar de voormalig Formule 1-coureur: 'Damon is duidelijk geen fan van Max'. De teambaas van Red Bull vertelde dat de Engelse en Nederlandse media niet objectief zijn en suggereerde dat ze natuurlijk hun nationale coureur in een beter daglicht zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws