Hoe McLaren de derde plaats weggeeft aan Ferrari: 'Simpelweg punten laten liggen' Formule 1
Formule 1

Hoe McLaren de derde plaats weggeeft aan Ferrari: 'Simpelweg punten laten liggen'

Hoe McLaren de derde plaats weggeeft aan Ferrari: 'Simpelweg punten laten liggen'

McLaren is de laatste tijd niet in goede vorm. De Britse renstal verliest momenteel de strijd met Ferrari om de derde plaats in het constructeurskampioenschap. Na de Grand Prix van Brazilië is het verschil tussen Ferrari en McLaren 31,5 punt in het voordeel van de Italiaanse renstal. In het begin van dit seizoen zag het er veel beter uit voor McLaren, zo vindt ook McLaren-teambaas Andres Seidl.

Hoewel McLaren in de eerste helft van het seizoen de beste papieren voor de derde plaats had, is dat na de zomerstop helemaal veranderd. Ferrari heeft hun auto een aantal upgrades gegeven terwijl McLarens ontwikkeling stil is blijven staan. 'Het is duidelijk dat ze na de upgrade aan de power unit een stap vooruit hebben gedaan', zegt Seidl tegen The Race. 'Ze hebben nu de bovenhand op sommige circuits ten opzichte van ons.'

Seidl: 'Qua snelheid hetzelfde gebleven'

Toch heeft Seidl een verklaring voor het goede presteren van Ferrari en de mindere vorm van McLaren. 'We hadden prima punten kunnen scoren. Er zaten gewoon banen bij waar wij beter presteerden dan de Ferrari's. We hebben simpelweg de punten laten liggen', zegt de McLaren-teambaas, die nu wil dat er de laatste drie races goed gaan en punten opleveren. In het begin scoorde McLaren waanzinnig goed, maar nu is het veel minder dan wat het had kunnen doen.

'We hebben natuurlijk weekenden gehad die heel erg goed bij onze kracht van de auto's passen. In Oostenrijk en Monza vind ik dat we terecht die punten verdienden', zegt Seidl. 'Maar ik denk dat we vooral het eerste deel van het seizoen veel punten wisten te scoren door de goede prestaties van het team. Ik denk dat we ook qua snelheid hetzelfde zijn gebleven.' McLaren heeft laten zien dat het nog steeds sneller kan zijn dan de Ferrari's. Zo wist Lando Norris voor Charles Leclerc te komen tijdens de sprintrace en splitste Daniel Ricciardo de twee Ferrari-coureurs in de Verenigde Staten.

McLaren blijft strijden voor plek drie

Seidl kan dus concluderen dat het gewoon niet meezat de laatste races. McLaren liet de punten liggen terwijl Ferrari toesloeg. Zelfs al zou McLaren nu de vorm van het begin van het seizoen terug vinden, dan nog mag de Britse renstal alleen maar hopen op plek drie. 'Het is belangrijk dat we weer in een goede vorm komen en gewoon weer punten gaan scoren', zegt Seidl. 'We moeten het realistisch bekijken. Als alles goed gaat bij Ferrari halen we ze niet meer in, maar zolang het theoretisch nog kan blijven we door strijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws