Hoe Szafnauer's Force India-mentaliteit nog steeds voelbaar is bij Aston Martin Formule 1
Formule 1

Hoe Szafnauer's Force India-mentaliteit nog steeds voelbaar is bij Aston Martin

Hoe Szafnauer's Force India-mentaliteit nog steeds voelbaar is bij Aston Martin

Otmar Szafnauer, momenteel de CEO en teambaas van Aston Martin, heeft hard moeten werken om actief te zijn in de Formule 1. Geboren in Roemenië, emigreerde Szafnauer op jonge leeftijd naar Amerika. Na enkele jaren te hebben gewerkt bij Ford en Honda, werd Szafnauer teambaas van Force India. Aan Forbes vertelt hij hoe het was om een arm Formule 1-team op te bouwen naar wat nu Aston Martin is.

In de Formule 1 wereld die gevuld is met multimiljardairs, verwacht je dat mensen koud en kil zijn. Szafnauer daarentegen is een warme man. Als teambaas was hij dat al en was hij goed voor zijn personeel. Szafnauer doet niet aan het afbranden van mensen. Als je een fout maakt neem je gewoon je verantwoordelijkheid. Het personeel moet niet bang voor je worden beschrijft Szafnauer. Er moet een positieve sfeer hangen op de werkvloer, zelfs tijdens de mindere dagen.

Ruimte voor ontwikkeling

In het begin was het lastig als team zonder vermogen. Szafnauer ging op zoek naar de beste mensen om het team toch glans te geven. Het duurde lang voordat er uiteindelijk succes werd behaald, maar niemand van het personeel vertrok ook tijdens de lastige periode. Szafnauer investeerde zijn eigen geld in het team, ook om aan te geven dat hij geloofde in deze groep mensen.

Szafnauer leerde zelf in zijn carrière om talentvolle mensen te belonen. Eerder in zijn loopbaan wilde de Roemeense-Amerikaan weg bij zijn toenmalige werkgever, vanwege een betere functie bij een concurrent. De manager liet Szafnauer niet gaan, maar gaf hem promotie. Dit liet Szafnauer inzien dat je mensen moet belonen voor hun talent en harde werk. Hij paste dit ook toe als teambaas van Force India. Op die manier kon hij personeel krijgen en vasthouden, ze de ruimte geven om te groeien en Force India omtoveren tot een succes. De naam Force India mag dan verdwenen zijn, maar de mentaliteit leeft nog steeds voort bij Aston Martin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws