Honda maakt geen gloednieuwe motor voor Red Bull: 'Wij gaan de motor van 2021 verbeteren' Formule 1
Formule 1

Honda maakt geen gloednieuwe motor voor Red Bull: 'Wij gaan de motor van 2021 verbeteren'

Honda maakt geen gloednieuwe motor voor Red Bull: 'Wij gaan de motor van 2021 verbeteren'

Honda is van plan de motor van Red Bull Racing die in 2021 gebruikt werd te verbeteren om er op die manier voor te zorgen dat Max Verstappen zijn coureurstitel kan verdedigen in 2022. Formeel gezien heeft Honda de Formule 1 verlaten, maar het Japanse bedrijf zal Red Bull nog steeds helpen bij de ontwikkeling van de motoren.

'De regels staan ons toe om een hele nieuwe motor te bouwen, maar wij gaan de goede onderdelen gebruiken om de motor van 2021 te verbeteren. We zullen een aantal dingen moeten veranderen vanwege de nieuwe E10 brandstof', vertelt Masashi Yamamoto tegen Racingnews365. De nieuwe brandstof van de Formule 1 zal in 2022 tien procent meer ethanol bevatten om zo de uitstoot te verminderen. Door de nieuwe brandstof hebben de auto's wel minder vermogen. Veel teams zijn dus bezig om dat probleem op te lossen.

Yamamoto: 'Er is nog geen beslissing genomen'

De ontwikkeling van de motoren zal vanaf 2022 bevroren worden. De teams mogen daarna dus niet meer doorontwikkelen met de motor. Dat houdt dus in dat de teams voor een langere tijd met dezelfde motoren zullen gaan rijden. Het is nog niet duidelijk hoe de motoren van Red Bull gepresenteerd zullen worden en of ze alsnog onder de naam van Honda zullen vallen. De samenwerking tussen de Oostenrijkse renstal en het Japanse bedrijf is in ieder geval goed. 'Er is nog geen beslissing genomen onder welke naam de motor zal vallen, dus daar wachten we nog op', zegt Yamamoto.

Honda stapt steeds op verkeerde moment uit Formule 1

'Het heeft tijd nodig om zo'n beslissing te nemen. We zijn in gesprek over dat er misschien iets Honda gerelateerd op moet staan.' Het valt op dat Honda steeds op een bepalend punt uit de Formule 1 stapt. In 2008 had Honda nog zijn eigen Formule 1-team, maar dat werd het jaar erop Brawn GP. In 2009 won Brawn GP beide kampioenschappen, maar dat was niet gelukt zonder de invloed van Honda. Ook de samenwerking met Red Bull eindigde op een hoogtepunt waarbij Verstappen zijn eerste wereldtitel won.

Het lijkt er dus op dat Honda geen risico meer wil nemen, maar Yamamoto is het daar niet mee eens. 'We nemen wel risico's, maar de basis is racen. We kunnen niet racen zolang er geen goede business is of als we niet stabiel zijn. Maar de timing om uit de Formule 1 te stappen was dit keer wel een slechte', eindigt Yamamoto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws