Hoofd aerodynamica Ferrari stapt op en keert na gardening leave mogelijk terug bij McLaren Formule 1
Formule 1

Hoofd aerodynamica Ferrari stapt op en keert na gardening leave mogelijk terug bij McLaren

Hoofd aerodynamica Ferrari stapt op en keert na gardening leave mogelijk terug bij McLaren

David Sanchez, hoofd aerodynamica bij het team van Ferrari, heeft besloten om op te stappen. Eerder werd al gemeld dat hij een mogelijk slachtoffer zou worden van de wijzigingen die de nieuwe teambaas, Frédéric Vasseur doet. De Fransman zal nu voor een afzienbare tijd met gardening leave zijn voordat hij ergens gaat werken. Waarschijnlijk keert de ingenieur terug naar zijn vorige werkgever McLaren.

Op donderdag kwamen de geruchten naar buiten dat Sanchez zijn heil mogelijk ergens anders zou gaan moeten zoeken. Ferrari gaat na het vertrek van Mattia Binotto door enkele veranderingen heen en daar zou Sanchez ook een slachtoffer van worden. Volgens Autosport en Formu1a.uno heeft de ingenieur het heft in eigen handen genomen en besloten om op te stappen als hoofd aerodynamica. Dit zou mogelijk te maken hebben met het eerdere vertrek van Binotto.

De voormalig teambaas van Ferrari had namelijk een goede band met de ingenieurs. Binotto kende een gebroken relatie met de eigenaren van de renstal, waardoor een vertrek uiteindelijk niet af te wenden viel. Met de komst van Vasseur werd het duidelijk dat niet iedereen een gegarandeerde plek had binnen Ferrari, maar de teambaas leek tevreden met de aerodynamica. Vasseur zei na de Grand Prix van Bahrein immers dat het concept van de SF-23 niet het probleem was van de matige snelheid ten opzichte van Red Bull Racing. Het vertrek zal dan ook een flinke klap zijn voor de Scuderia.

'Sanchez keert terug bij McLaren'

Sanchez heeft uiteindelijk elf jaar bij het team van Ferrari gezeten. De Formule 1-loopbaan van de Franse ingenieur begon echter bij het team van Renault om vervolgens in 2007 de overstap te maken naar het team van McLaren. Sanchez moet nu, na zijn vertrek bij Ferrari, met gardening leave voordat hij ergens anders een baan kan accepteren. Formu1a.uno lijkt te weten waar zijn toekomst ligt. Het doorgaans goed ingevoerde medium stelt dat Sanchez terug zal keren bij McLaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws