Horner boos op Tsunoda: 'Ik begrijp niet dat hij daar aan het cruisen was' Formule 1
Formule 1

Horner boos op Tsunoda: 'Ik begrijp niet dat hij daar aan het cruisen was'

Horner boos op Tsunoda: 'Ik begrijp niet dat hij daar aan het cruisen was'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft toe dat de favorieten voor de Grand Prix van Mexico slecht presteerden tijdens de kwalificatie afgelopen zaterdag. Toch vindt hij dat Alpha Tauri-coureur Yuki Tsunoda het voor Red Bull verpestte. Ook Max Verstappen vond de zaterdag vreselijk, maar denkt dat het zondag tijdens de race beter zal gaan.

Vooraf dacht iedereen dat Red Bull de eerste startrij op zou vullen. Ze moeten het echter doen met de derde en vierde startpositie. 'Ik denk dat we in Q3 ondermaats presteerden', vertelt Horner aan Sky Sports. Verstappen is het eens met zijn teambaas en zegt dat het terecht is dat ze op de derde en vierde plek staan. Toch denkt Horner dat het niet alleen aan Red Bull zelf ligt, maar ook aan AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda.

Optimisme bij Red Bull ondanks mislukte kwalificatie

Tsunoda reed tijdens de ronden van Verstappen en Sergio Pérez naast de baan. Dit zorgde ervoor dat het Red Bull koppel in moest houden. 'Ik denk dat we Tsunoda'd zijn', zegt Horner. 'Max stond twee en een half tiende voor, Pérez was ietsjes langzamer dan Max. Ik begrijp niet dat Tsunoda daar aan het cruisen was.' Ook de Nederlandse Red Bull-coureur was boos. Via zijn boordradio was te horen hoe hij de Japanner een 'domme idioot' noemde.

Ondanks de wat mindere kwalificatie voor Red Bull zijn Verstappen en Horner nog altijd optimistisch over de race. De 24-jarige coureur gaf zelf al aan dat hij liever vanaf de derde positie start dan vanaf de tweede. Horner legt de positieve houding uit: 'Bottas staat nog steeds voor Hamilton. Max start op de 'schone' kant van de baan en Hamilton op de 'vuile' kant. Het gaat erom waar we staan na de eerste ronde. Daarna is de strategie belangrijk.'

Horner: 'Het zal moeilijk worden ze daar in te halen'

Toch zal het geen makkie worden voor de Oostenrijkse renstal. Mercedes heeft veel snelheid op het rechte stuk. Het rechte stuk in Mexico is één van de langste van alle circuits. Het is ongeveer een kilometer lang. De Britse teambaas geeft zelf ook al aan dat het moeilijk zal worden. Hij zegt dat de motorproblemen van Mercedes zijn opgelost. 'Ze hebben hier een hele goede rechte lijnsnelheid. Het zal moeilijk worden ze daar in te halen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws