Horner gaat met Red Bull vol trots naar Abu Dhabi na 'een fenomenaal seizoen' Formule 1
Formule 1

Horner gaat met Red Bull vol trots naar Abu Dhabi na 'een fenomenaal seizoen'

Horner gaat met Red Bull vol trots naar Abu Dhabi na 'een fenomenaal seizoen'

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton gaan met een gelijke stand richting de laatste Grand Prix in Abu Dhabi. Mercedes wist het gat met Red Bull te vergroten tot 28 punten in het constructeurskampioenschap. Het lijkt erop dat Red Bull dat gat niet meer gaat kunnen dichten, maar de teambaas van de Oostenrijkse renstal, Christian Horner, is vooral gefocust op de eerste titel voor Verstappen.

De Brit kijkt in ieder geval nu al terug op een succesvol seizoen: 'Dit team heeft dit jaar een fenomenaal seizoen. We hebben tien races gewonnen en wisten Mercedes te verslaan. Niemand had dat aan het begin van het jaar verwacht', zegt Horner tegen de Duitse tak van Motorsport. De 48-jarige teambaas beseft wel dat hij een wonder nodig heeft om het constructeurskampioenschap nog te winnen met Red Bull.

Horner: 'Het gaat in de sport om prestige'

'We hebben de beslissing uitgesteld tot de laatste race van het kampioenschap. We staan nu achter in het constructeurskampioenschap, maar we hebben nog steeds een kans dat Max de coureurstitel pakt. We zullen er alles aan doen wat we kunnen', vertelt Horner. De Oostenrijkse renstal gaat zich voorbereiden om nog een keer het maximale eruit te halen tijdens de Grand Prix in Abu Dhabi. 'De jongens zijn niet down, ze zijn juist trots op wat we dit seizoen hebben bereikt.'

Horner vertelt ook welk kampioenschap voor hem het belangrijkste is. 'Het coureurskampioenschap gaat om prestige terwijl het constructeurskampioenschap gaat om geld. Het gaat in de sport uiteindelijk om prestige want dat is ook wat de mensen zich zullen herinneren. Dat is wat telt.' Als Verstappen zijn allereerste wereldtitel wilt winnen, zal hij voor zijn concurrent Hamilton moeten eindigen of ze zullen samen van de baan moeten raken. Het belooft in ieder geval een spannend slotstuk te worden.

Wedden dat Verstappen wereldkampioen wordt? Ontvang 2,62 keer je inzet en een welkomstbonus van 100 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws