Horner weet waarom Hamilton sneller was in Qatar: 'Eén bocht zorgde bij ons voor problemen' Formule 1
Formule 1

Horner weet waarom Hamilton sneller was in Qatar: 'Eén bocht zorgde bij ons voor problemen'

Horner weet waarom Hamilton sneller was in Qatar: 'Eén bocht zorgde bij ons voor problemen'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt te weten waar het verschil lag tussen Red Bull-coureur Max Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Qatar. Het Losail International Circuit bestaat uit snelle bochten, maar bocht zes is net iets langzamer dan de rest. Red Bull had alleen bij die bocht moeite met de aerodynamica.

Horner vertelde dat Mercedes beter was op het circuit omdat zij deze bocht beter onder de knie hadden. 'Eén bocht zorgde voor problemen bij ons het hele weekend en dat was bocht zes', zegt Horner geciteerd door The Independent. 'We verloren elke ronde van vrijdag tot en met zondag twee tienden per ronde in die bocht. Dat is één van de dingen die beter moeten begrijpen en waar we onszelf op moeten verbeteren.'

Horner: 'We wisten Lewis te evenaren'

Verstappen moest tijdens de Grand Prix van Qatar starten vanaf de zevende positie door een gridstraf. Daardoor kon Red Bull het gevecht met Mercedes niet aangaan en wist Hamilton weg te rijden van de rest. Voor Verstappen zat er niets anders op dan de schade te beperken en hij eindigde ook als tweede met de snelste raceronde achter zijn naam wat ervoor zorgde dat hij een extra punt verdiende. Toch hoopte Red Bull nog iets uit te kunnen richten in Qatar en werd er gedacht aan een één-stop strategie.

'We gingen de race in met de bedoeling om een één-stop te doen, maar we zagen dat Lewis doorreed en wij besloten toen te pushen', vertelt Horner. Red Bull ging uiteindelijk toch over naar een twee-stop strategie wat misschien ook komt door de klapband van Valtteri Bottas. 'Tijdens de eerste stint was Lewis sneller dan Max, maar tijdens de tweede stint wisten we hem te evenaren en Max wist zelfs voordat hij naar de zachte banden wisselde de snelste raceronde te rijden. Dat was zeer bemoedigend', eindigt Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws