Horner ziet geen objectiviteit: 'Nederlanders zullen zeggen dat Max over water kan lopen' Formule 1
Formule 1

Horner ziet geen objectiviteit: 'Nederlanders zullen zeggen dat Max over water kan lopen'

Horner ziet geen objectiviteit: 'Nederlanders zullen zeggen dat Max over water kan lopen'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is met Max Verstappen en Red Bull verzeild geraakt in een echte titelstrijd met Mercedes en Lewis Hamilton. Hoewel de twee teams elkaar al vaak in de haren vliegen, wordt er door analisten ook constant gestookt tussen de twee. Horner suggereert dat de Britse en Nederlandse televisie niet objectief zijn. Met name oud Formule 1-coureur Damon Hill moet het ontgelden.

Hill, de wereldkampioen van 1996, is tegenwoordig actief als analist bij Sky Sports in het Verenigd Koninkrijk. De voormalig Williams-coureur vond dat Verstappen tijdens de Grand Prix van Brazilië te ver was gegaan toen hij een inhaalactie van Hamilton verdedigde. De twee coureurs belandden samen buiten de baan, maar konden wel nog doorrijden. Hamilton won de race alsnog en Hill zei dat de race van de Mercedes-coureur één van de beste uit de historie was.

Horner: 'Gewoon de manier hoe het verslag gedaan wordt'

Horner vindt dat Hill een beetje overdrijft met zijn reacties. 'We hebben een Britse coureur die een poging waagt het record te breken voor de meeste kampioenschappen', zegt Horner tegen The Telegraph. 'Damon is duidelijk nooit een fan geweest van Max. Als je aan de Nederlanders vraagt wat Max allemaal kan, dan zeggen ze dat hij over water kan lopen. Dat is gewoon de manier hoe het verslag wordt gedaan.' De Britse teambaas zegt dan ook dat daardoor de objectiviteit verloren gaat.

Hoewel er later nog wel werd doorgevraagd waarom Horner denkt dat Hill geen fan is van Verstappen, geeft de teambaas van Red Bull daar geen duidelijk antwoord op. 'Het is iets dat je aan Damon moet vragen, maar hij is gewoon geen fan van Max zoals ik het zie', eindigt hij. Verstappen staat momenteel aan de leiding in het kampioenschap met acht punten voorsprong op concurrent Hamilton. Aankomend weekend is de Grand Prix van Saoedi-Arabië en zullen de twee coureurs opnieuw gaan strijden voor de overwinning

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws