Horner ziet struikelblokken voor 2026: 'Er zijn punten die opgelost moeten worden' Formule 1
Formule 1

Horner ziet struikelblokken voor 2026: 'Er zijn punten die opgelost moeten worden'

Horner ziet struikelblokken voor 2026: 'Er zijn punten die opgelost moeten worden'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner voorziet al een aantal problemen met betrekking tot de reglementen voor de motor van 2026. De Formule 1 wil ervoor zorgen dat de nieuwe motoren duurzamer zijn. Daarom zal er zuinigere brandstof gebruikt worden en zal de motor meer op elektrische kracht steunen. De Britse teambaas denkt dat de regels rondom het testen een probleem zullen vormen.

Red Bull is bezig haar eigen krachtbron te ontwikkelen en is daarom betrokken bij de gesprekken over de motoren van 2026. Horner onthult dat er nog enkele struikelblokken zullen zijn. Het zal gaan om de regels over de tijd die de teams mogen gebruiken om hun krachtbron te testen. De Formule 1 wil die regels opheffen en zich in plaats daarvan focussen op het budgetplafond voor de teams. Horner denkt dat dat een vergissing zal zijn.

Horner: 'Hopelijk kunnen de problemen worden aangepakt'

'Er zijn een aantal punten die opgelost moeten worden', zegt Horner, geciteerd door PlanetF1. 'Een van de dingen die me zorgen baart is de opheffing van de regels rond de testuren.' Horner vindt het vreemd dat het uit de regels is gehaald en roept op om het weer in te voeren. 'Er is wel een discussie geweest met de FIA en hopelijk kunnen de problemen die op de lijst staan worden aangepakt vóór de bijeenkomst van de Motor Sport Council in december.'

Ferrari's racedirecteur Laurent Mekies verwacht niet dat er een perfecte, concrete regelgeving zal zijn tijdens de bijeenkomst. Wel hoopt hij dat er een belangrijke mijlpaal wordt bereikt waar iedereen mee verder kan werken. 'Ik denk dat de discussie tussen de FIA, de Formule 1, de teams en de PU-fabrikanten goed zijn geweest. Een volledige regelgeving zal je nooit krijgen op dit moment, maar de bijeenkomst voor de World Motor Sport Council is een goede gelegenheid om het pad beter te definiëren en vanuit daar verder te gaan.'

Winnen Verstappen en Red Bull de dubbel? Pak ruim twee keer je inzet!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws