Isola over de nieuwe 18-inch banden: 'Coureurs willen vechten op de baan' Formule 1
Formule 1

Isola over de nieuwe 18-inch banden: 'Coureurs willen vechten op de baan'

Isola over de nieuwe 18-inch banden: 'Coureurs willen vechten op de baan'

Pirelli kondigde dinsdag tijdens de persconferentie de 18-inch band aan. Mario Isola, de baas van de Formule 1-afdeling van Pirelli, vertelde tijdens de persconferentie wat de voordelen zijn van de 18-inch banden en wat de beweegredenen waren om de 13-inch band niet meer te gebruiken. F1Maximaal was van de partij en licht toe wat de Italiaan losgelaten heeft.

'We hebben een nieuwe 18-inch band voor de Formule 1', zo trapt Isola de digitale persconferentie van Pirelli af. 'We focussen ons op duurzaamheid en proberen ook jonge coureurs zich verder te ontwikkelen in hun carrière. We ondersteunen op het moment meer dan 350 kampioenschappen en dat geeft je wel een beeld van de betrokkenheid en de inzet van Pirelli.'

Isola: 'De teams hebben geholpen met testen'

Zoals al eerder bekend was, gaat de Formule 1 komend seizoen rijden met een 18-inch band. Hoewel Pirelli eerst nog een 13-inch banden ontwikkelde voor de teams, stapt de bandenleverancier toch over naar een grotere bandenmaat. 'Het is een onderdeel van een groter project', vertelt de Italiaan. De teams zullen volgend seizoen ook onder strengere regels gaan rijden waardoor de auto's gelijkwaardiger zouden moeten zijn. 'We hebben de mogelijkheid gehad om nieuwe banden te ontwikkelen en de teams hebben geholpen met het testen.'

Vlak na de laatste race in Abu Dhabi reden de teams en verschillende coureurs al rond op de nieuwe 18-inch banden. De teams reden wel met de oude generatie auto's aangezien de 2022-auto's op dat moment nog volop in ontwikkeling waren. 'Doordat we op de baan konden testen, hoefden we niet alleen van de virtuele data uit te gaan. Het heeft ons dus geholpen in het ontwikkelingsproces', vertelt Isola.

Pirelli luistert naar behoeftes van Formule 1-coureurs

'Deze band is op een andere manier ontwikkeld met ook andere doelen in het vizier. We wilden ervoor zorgen dat de banden minder snel oververhit zouden raken, minder degraderen en de coureurs willen met de banden kunnen pushen. Ze willen vechten op de baan en we hebben in overleg met de FIA besloten om deze richting te volgen', eindigt de Italiaan. Het lijkt er dus op dat Pirelli naar de wensen van de coureurs heeft geluisterd en dat de problemen van de 13-inch band verholpen zijn. Toch zal het nog wel moeten wachten op de testdagen in Barcelona en Bahrein om de data helemaal accuraat te hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws