Kalff: 'Verstappen begint net zo'n grootheid te worden als Cruijff' Formule 1
Formule 1

Kalff: 'Verstappen begint net zo'n grootheid te worden als Cruijff'

Kalff: 'Verstappen begint net zo'n grootheid te worden als Cruijff'

In This Week with Will Buxton is voormalig autocoureur en presentator Allard Kalff te gast. De Nederlander spreekt in de aflevering over hoe volwassen Max Verstappen is geworden en dat hij een steeds completere coureur wordt. Ook laat Kalff zich uit over het enorme succes van de Grand Prix van Zandvoort.

'Het weekend was geweldig', begint Kalff. 'Ik had na de race contact met Jos Verstappen. Ik zei tegen hem dat dit Max zijn beste race tot nu toe was.' Ondanks dat Verstappen slecht weg kwam bij de start en hij Lewis Hamilton aan zich voorbij moest laten gaan, wist Verstappen de race dus toch te winnen. Dit kwam mede door de agressieve strategie die Red Bull gebruikte, waar Kalff van onder de indruk was.

Kalff: 'Hij heeft zich niet ontwikkeld'

Ondanks dat Verstappen bovenaan het klassement staat, vind Kalff niet dat Verstappen zich ontzettend veel heeft ontwikkeld. 'Je ziet dat hij wat volwassener is geworden, maar hij heeft zich niet ontwikkeld. Het valt ons nu gewoon meer op hoe goed hij kan autorijden.' Kalff spreekt over een Verstappen die iets verstandigere keuzes maakt. Hij ziet dat de jonge Red Bull-coureur nu vrede kan hebben met een tweede plaats.

'Max is nu een op een punt dat hij niet meer hoeft te bewijzen dat hij een goede coureur is. Hij is het nu gewoon. Daardoor is hij een nog betere rijder en daardoor maakt hij kans op het kampioenschap.' De ervaring heeft Verstappen dus goed gedaan. Het was het laatste puzzelstukje dat nodig was om hem compleet te maken.

Kalff: 'Zandvoort was een soort festival'

Ook laat Kalff zich uit over de Grand Prix van Zandvoort. Hij was onder de indruk van de oranje fans tijdens het weekend in Nederland. 'Tijdens de race in Zandvoort draaide alles daar om Verstappen. Monza was een race die om één team draaide. Zandvoort was een soort festival. Er waren dj's, er was muziek en de ambiance was geweldig.'

Kalff benadrukt later nog eens hoe groot Verstappen in Nederland is. Alles wat hij doet komt in Nederland op de voorpagina. 'Hij is de superster in Nederland, zelfs Ajax in de Champions League is niet zo groot als Verstappen. Hij begint net zo'n grootheid te worden als Johan Cruijff.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws