Latifi wil flexibel zijn en zich goed kunnen aanpassen: 'Niets zal ooit perfect gaan' Formule 1
Formule 1

Latifi wil flexibel zijn en zich goed kunnen aanpassen: 'Niets zal ooit perfect gaan'

Latifi wil flexibel zijn en zich goed kunnen aanpassen: 'Niets zal ooit perfect gaan'

Nicholas Latifi zegt dat flexibel zijn en aanpassingsvermogen erg belangrijk zijn als Formule 1-coureur. De Canadees wil graag met Williams stappen gaan maken en denkt dat die factoren hem gaan helpen als de nieuwe regels in gaan tijdens het 2022-seizoen.

'De belangrijkste les die ik heb geleerd, is om flexibel te zijn en om je goed aan te kunnen passen, afhankelijk van de situatie', vertelt Latifi aan Motorsport.com. 'Het is helemaal belangrijk als de auto zich niet gedraagt zoals jij wilt. Ik hoor van velen dat dat kan gebeuren met de auto's voor 2022. Hij zal dus waarschijnlijk lastiger te besturen zijn.' Latifi liet het afgelopen seizoen al zien te zijn verbeterd. Zo kwam hij dichterbij George Russell tijdens de kwalificatie en wist hij punten te scoren in Hongarije en België.

Latifi: 'Dat is in elke sport het geval, maar zeker in de Formule 1'

'Ik denk dat aanpassingsvermogen wel het belangrijkste is als Formule 1-coureur. Niets zal ooit perfect gaan. Het racen kan altijd beter worden en de auto kan ook altijd beter worden. Je moet je gewoon aan kunnen passen aan de auto, zodat hij je gaat bevallen', vertelt de Williams-coureur. Het Britse team hoopt zelf dat de nieuwe regelgeving van 2022 gaat zorgen voor een betere ontwikkeling van de auto. Het speelveld zou namelijk gelijker moeten worden door de nieuwe regels.

Latifi vindt zelf dat hij zich goed heeft doorontwikkeld tijdens 2021. Het was zijn tweede seizoen als Formule 1-coureur en zijn tweede seizoen met Williams. 'Ik denk dat wanneer je van je eerste jaar naar je tweede jaar gaat je altijd grote verbeterpunten zult zien. Dat is in elke sport het geval, maar zeker in de Formule 1. Het gaat dan niet alleen om het rijden in de auto, maar ook om de Formule 1-omgeving en het team om je heen. Je moet je comfortabeler gaan voelen in verschillende situaties die je alleen meemaakt in de Formule 1', eindigt de 26-jarige Canadees.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws