Leclerc heeft stappen gezet in 2021: 'Ik had meer moeite dan alle andere coureurs' Formule 1
Formule 1

Leclerc heeft stappen gezet in 2021: 'Ik had meer moeite dan alle andere coureurs'

Leclerc heeft stappen gezet in 2021: 'Ik had meer moeite dan alle andere coureurs'

Charles Leclerc heeft volgens zichzelf een stap gezet in 2021 wat betreft racemanagement. Wat volgens de Monegask in 2020 nog één van zijn zwakheden was, is het nu één van zijn sterkere punten. Hoewel het seizoen dus niet perfect was, heeft de Ferrari-coureur wel geleerd van 2021 en zich kunnen verbeteren op verschillende vlakken.

'Sinds begin 2020 zei ik al dat racemanagement één van mijn zwakkere punten is', zegt Leclerc tegen Formule 1 Magazine. 'Met name in 2019 had ik veel goede kwalificaties, maar worstelde ik in de races. We worstelden meer als team, maar als coureur kon ik gewoon voelen dat ik meer moeite had dan alle andere coureurs.' Leclerc besloot dan ook daarom in 2020 zich te focussen op het verbeteren van zijn racemanagement.

Leclerc: 'In 2021 was het zelfs één van mijn sterkste punten'

'Dat is dan ook iets waar ik in 2020 aan gewerkt heb en in 2021 was het zelfs één van mij sterkste punten.' Hoewel de Monegask zich op dat vlak heeft verbeterd, was zijn seizoen wisselvallig. In Monaco leek hij te verrassen door vanaf poleposition te starten, maar door problemen met zijn auto kon Leclerc niet eens deelnemen aan de Grand Prix van Monaco. In Groot-Brittannië werd de Monegask tweede, maar alsnog eindigde de Ferrari-coureur onder zijn teamgenoot Carlos Sainz in het eindklassement.

De 24-jarige Monegask weet dus dat hij beter voor de dag zal moeten komen in 2022 om ook zijn teamgenoot bij Ferrari te verslaan. 'Ferrari en ik hebben samen nog veel werk te doen', vertelt Leclerc. 'Ik moet misschien een balans vinden tussen de kwalificatie en de race.' De Monegask vertelt dat hij zijn kwalificatie soms opoffert om een goede race te kunnen rijden. 'Het is iets waar ik aan werk, maar ik probeer de perfecte balans te vinden tussen de kwalificatie en de race', eindigt de Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws