Leclerc kijkt uit naar Grand Prix van Brazilië: 'Het is speciaal vanwege Senna' Formule 1
Formule 1

Leclerc kijkt uit naar Grand Prix van Brazilië: 'Het is speciaal vanwege Senna'

Leclerc kijkt uit naar Grand Prix van Brazilië: 'Het is speciaal vanwege Senna'

Ferrari-coureur Charles Leclerc is blij om weer terug te zijn in Brazilië. De Monegask vertelt dat Interlagos één van zijn favoriete circuits is en dat hij weer zin heeft om er op te rijden. Het circuit betekent veel voor hem. Het is in het thuisland van zijn grote idool Ayrton Senna. Leclercs beste prestatie in Brazilië is de zevende plek en hij zou graag hoger willen eindigen.

De laatste keer dat er werd geracet in Brazilië was in 2019. Toen was Red Bull Racing-coureur Max Verstappen de winnaar in São Paulo. Leclerc zal ongetwijfeld ook een poging doen voor de winst. 'Ik hou van dit circuit', zegt Leclerc tegen het Braziliaanse Grande Premio. 'Ik koos altijd voor São Paulo in de videogame (van de Formule 1, red.). Het heeft me misschien wel geholpen om hier sneller te zijn in de echte auto. Brazilië is speciaal voor mij vanwege mijn idool Senna.'

Leclerc: 'Alles begon voor mij te werken'

Leclerc moet terugdenken aan de eerste keer dat hij op het circuit in Brazilië reed. Hij zegt zelf dat alles toen begon te werken. 'In 2018 was mijn eerste keer hier en alles herinnert me aan de kwalificatie. Het begon toen te regenen en alles begon voor mij te werken.' Aan 2019 heeft Leclerc minder mooie herinneringen. Tijdens zijn eerste jaar bij Ferrari liet de 24-jarige coureur zijn toenmalig teamgenoot Sebastian Vettel niet voorbij. De twee crashten vervolgens en Ferrari verliet Brazilië zonder punten.

Nu is dat anders bij Ferrari. In 2021 lieten Leclerc en zijn huidige teamgenoot Carlos Sainz al zien prima samen te kunnen werken. Afgelopen weekend lieten de twee al zien dat ze geen problemen hebben om teamorders op te volgen. Ze proberen samen Ferrari te helpen McLaren te verslaan in de strijd om de derde plaats in het kampioenschap. Ferrari staat momenteel derde met 268,5 punten. Het wordt achtervolgd door McLaren met 255 punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws