Leclerc ontroerd door gelukkige vader Pérez: 'Had gehoopt dat mijn vader mij zo kon zien' Formule 1
Formule 1

Leclerc ontroerd door gelukkige vader Pérez: 'Had gehoopt dat mijn vader mij zo kon zien'

Leclerc ontroerd door gelukkige vader Pérez: 'Had gehoopt dat mijn vader mij zo kon zien'

Ferrari-coureur Charles Leclerc was blij om te zien dat de vader van Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez, Antonio Pérez Garibay, zo gelukkig was om zijn zoon op het podium te zien. De dolblije Mexicaan ontroerde Leclerc waarna hij besloot Pérez op te bellen. Antonio Pérez kreeg te horen via zijn zoon wat Leclerc hem had verteld.

'Checo kreeg gisteren een telefoontje van Leclerc. Hij zei: Checo je weet niet hoe blij ik voor je ben om je ouders feest te zien vieren', vertelt Antonio, de vader van de Red Bull-rijder. Leclerc verloor zijn vader op relatief jonge leeftijd en daarom keek hij met tranen in zijn ogen toe hoe de podiumplek van Pérez gevierd werd. De Ferrari-coureur had graag gehoopt dat zijn vader hem nu kon zien. 'Ik wist niet dat de vader van Charles overleden was en dat hij ook met Checo hierover had gesproken.'

De drijfveer van Leclerc is zijn eigen vader

Hervé Leclerc, de vader van Charles Leclerc, overleed in juni 2017 op 54-jarige leeftijd. Vroeger was hij een Formule 3-coureur. Hij wist hierin geen overwinningen te behalen. Ook was hij actief in de kartwereld. Hij heeft in totaal drie zoons: Lorenzo Leclerc, Charles Leclerc en Arthur Leclerc. Arthur Leclerc is ook een autocoureur en is momenteel onderdeel van de Ferrari Driver Academy.

Charles Leclerc was negentien jaar oud toen zijn vader overleed. Leclerc sr. overleed na een lang ziekbed vier dagen voor zijn zoon Charles zich mocht kronen tot kampioen van de Formule 2. De 24-jarige coureur heeft altijd verteld dat zijn vader de drijfveer is voor zijn Formule 1-carrière. Dit weekend liet Leclerc zien dat rivaliteit alleen iets sportiefs is.

Ruim twee keer je inzet voor de dubbel: een titel voor Verstappen én Red Bull!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws