Leclerc teleurgesteld in kwalificatie: 'Weet zeker dat ik dichterbij had kunnen komen' Formule 1
Formule 1

Leclerc teleurgesteld in kwalificatie: 'Weet zeker dat ik dichterbij had kunnen komen'

Leclerc teleurgesteld in kwalificatie: 'Weet zeker dat ik dichterbij had kunnen komen'

Charles Leclerc is teleurgesteld in zichzelf na de kwalificatie in Mexico, zo meldt The Race. Hij wist in zijn Ferrari-auto niet verder te komen dan de achtste plaats. Hij hoopte in de buurt te komen van zijn teamgenoot Carlos Sainz die zesde werd. Sainz verraste zichzelf omdat dit volgens hem zijn slechtste sessie van het weekend was.

'Ik ben heel teleurgesteld in mezelf', vertelt Leclerc. 'Er had meer in gezeten. Ik weet niet of ik Gasly nog kon verslaan, want hij deed een goede ronde mede door de slipstream van Tsunoda. Ik weet zeker dat ik in ieder geval dichterbij had kunnen komen.' De 24-jarige coureur baalt van zijn eigen fouten. Ook had hij last van Sergio Pérez in Q3. De Mexicaan ging de pits in na een aanvaring met AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda. Leclerc had last van de vuile lucht van Pérez.

Sainz: 'Dacht dat ik negende of tiende zou zijn'

Leclerc heeft het hele weekend al moeite met zijn auto. Tijdens de drie vrije trainingen ging het niet soepel geeft hijzelf toe. Het leek erop dat Leclerc zijn draai weer begon te vinden in de eerste twee kwalificatiesessies, maar in Q3 maakt hij teveel fouten. 'Ik heb niets aan mijn auto veranderd. Ik wist dat ik goede resultaten kon halen met deze set-up, maar uiteindelijk lukte het me niet.

Sainz presteerde beter dan Leclerc tijdens de kwalificatie, maar ook hij was niet tevreden deze kwalificatie. 'We hadden moeite de auto uit de garage te rijden. Ik weet niet precies waarom, maar dat is het hele weekend al zo.' De Spanjaard was verbaasd om zichzelf terug te zien als zesde op de grid. 'Ik dacht dat ik negende of tiende zou zijn, maar ik ben zesde. Dat is dan een opluchting.' Sainz hoopt dat het gevoel met de auto weer terugkomt zodat hij een goede race kan gaan rijden zondagavond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws