Marko komt terug op zware kritiek Tsunoda: 'Die arme jongen kon er niets aan doen' Formule 1
Formule 1

Marko komt terug op zware kritiek Tsunoda: 'Die arme jongen kon er niets aan doen'

Marko komt terug op zware kritiek Tsunoda: 'Die arme jongen kon er niets aan doen'

AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda heeft een turbulent weekend achter de rug. De Japanner reed tijdens de kwalificatie van afgelopen zaterdag in de weg bij beide Red Bull Racing-coureurs waardoor hun laatste poging op een snelle ronde mislukte. Verstappen noemde de 21-jarige coureur vervolgens een domme idioot en ook Red Bull-teambaas Christian Horner was boos, net als adviseur Helmut Marko. Later werden de woorden over de Japanner ingetrokken.

Horner was na de kwalificatie vrij duidelijk en zei dat de Red Bull-coureurs getsunoda'd werden. Marko was zo boos dat hij na afloop van de kwalificatie direct verhaal ging halen bij de teambaas van zusterteam AlphaTauri Franz Tost. 'Helmut kwam direct naar me toe', wordt Tost geciteerd door Sport1. 'Ik heb hem gezegd dat hij kalm moest blijven en dat we een kijkje zouden nemen naar wat er precies was gebeurd.'

Tost: 'De discussie is een grap'

Tost zijn kijk op de discussie is duidelijk. Hij vindt dat zijn coureur geen fout heeft gemaakt in deze kwestie. 'We zeiden tegen Yuki: 'Pas op Pérez komt eraan, hij loopt vier seconden achter je.' Yuki ging meteen van de baan af.' Het is dus onzin dat Pérez de AlphaTauri-coureur van de baan volgde, vindt Tost. 'De discussie is dus überhaupt een grap. Dat zag Helmut achteraf ook.' Tsunoda had achteraf op Twitter ook geschreven dat hij niet de schuldige is van het incident.

Marko: 'Hij kreeg de melding te laat'

Marko zelf ziet nu ook in dat het niet de schuld was van de Japanse coureur. 'Die arme jongen kon er niets aan doen. Hij kreeg de melding van de naderende Red Bulls te laat door. Hij ging alsnog meteen aan de kant. Yuki heeft niets verkeerd gedaan.' Ook Horner trok na afloop van de race, die gewonnen werd door Verstappen, zijn woorden in. Tsunoda zelf zal balen van hoe zijn race gelopen is, aangezien hij na de eerste bocht al meteen uitviel.

Tsunoda kwam tijdens de chaotisch start in botsing met Haas-coureur Mick Schumacher en Alpine-coureur Esteban Ocon. Ondanks dat de Japanner uitviel in de eerste ronde, probeerde hij zijn team op een andere manier te helpen. Hij had schijnbaar genoeg energie over om het magazijn van AlphaTauri op te ruimen. Waarschijnlijk werkte het voor de jonge coureur als een soort uitlaatklep na dit turbulente weekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws