Marko reageert op Abiteboul-gerucht: 'Begrijp niet waar deze flauwekul vandaan komt' Formule 1
Formule 1

Marko reageert op Abiteboul-gerucht: 'Begrijp niet waar deze flauwekul vandaan komt'

Marko reageert op Abiteboul-gerucht: 'Begrijp niet waar deze flauwekul vandaan komt'

Volgens Helmut Marko zal voormalig Renault-teambaas Cyril Abiteboul niet de overstap maken naar Red Bull Racing. Dat gerucht ging de laatste dagen de ronde, maar de adviseur van Red Bull ontkracht dit en snapt ook niet zo goed waar 'deze flauwekul' vandaan komt.

'Het is echt absolute onzin. Ik begrijp werkelijk niet waar deze flauwekul vandaan komt', vertelt Marko geciteerd door Motorsport.com. Het gerucht was al opmerkelijk te noemen aangezien de relatie tussen Red Bull-teambaas Christian Horner en Abiteboul niet optimaal te noemen is. Volgens de geruchten zou de voormalig teambaas van Renault aan het roer gaan staan van het motorproject van Red Bull.

Marko: 'Ben Hodgkinson staat aan het hoofd van ons motorenproject'

De relatie tussen Horner en Abiteboul verslechterde juist in de jaren dat Renault de motorenleverancier was van Red Bull. De krachtbron van Renault was niet betrouwbaar en krachtig genoeg voor het Oostenrijkse team. De relatie klapte en Red Bull besloot de samenwerking met Renault te stoppen. Het team dat gevestigd is in Milton Keynes reed vanaf 2019 met een Honda-motor en deze samenwerking eindigde uiteindelijk met een wereldtitel voor Max Verstappen.

Marko maakt ook nog eens duidelijk wie er wel de touwtjes in handen heeft als het gaat om de motoren van Red Bull. 'Ben Hodgkinson staat aan het hoofd van ons motorenproject en dat zal ook zo blijven. Wij hopen dat we nog zo lang mogelijk met hem kunnen samenwerken.' Sinds het vertrek van Honda uit de Formule 1, moet Red Bull zelf zijn eigen motoren produceren. Wel krijgt het nog ondersteuning van het Japanse bedrijf en heeft het Oostenrijkse team het intellectuele eigendom van Honda overgenomen. De basis voor een goede motor is dus aanwezig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws