Marko slaat terug naar Wolff na overwinning Verstappen: 'De groeten naar het rijk!' Formule 1
Formule 1

Marko slaat terug naar Wolff na overwinning Verstappen: 'De groeten naar het rijk!'

Marko slaat terug naar Wolff na overwinning Verstappen: 'De groeten naar het rijk!'

Helmut Marko is erg blij met het feit dat Max Verstappen de sprintkwalificatie van de Grand Prix van Groot-Brittannië heeft weten te winnen. Dat laat de invloedrijke adviseur van Red Bull Racing weten tegenover Auto, Motor und Sport. De Oostenrijker verklaart ook hoe de spin van Sergio Pérez heeft kunnen gebeuren, waardoor de Mexicaan uiteindelijk zou uitvallen.

Op de vrijdag sloeg Mercedes samen met Lewis Hamilton nog de eerste slag door de snelste tijd te noteren tijdens de kwalificatie. Daardoor mocht de Engelsman beginnen vanaf de eerste startplek voor de sprintrace. Teambaas Toto Wolff zei na afloop dat 'het rijk weer terug was'. Op die uitspraak slaat Marko nu terug, gezien Verstappen de sprintrace heeft gewonnen én Hamilton heeft weten te verslaan: 'De groeten naar het rijk!'

De overwinning van Verstappen, waardoor de Nederlander de Grand Prix van Groot-Brittannië op zondag 18 juli vanaf poleposition mag beginnen, komt dankzij Marko mede dankzij kleine wijzigingen aan de RB16B.Zo mochten er alleen kleine aanpassingen worden gemaakt aan de voorvleugel: 'Daarmee zijn we de juiste kant op gegaan. Ook de hogere temperaturen hebben ons geholpen.'

Waarom Pérez spinde en vanuit de pitstraat zal starten

Er was minder plezier aan de andere kant van de Red Bull-garage. Pérez viel immers uit nadat hij in de rondte ging uitkomend van Chapel in ronde 5. Volgens Marko komt het door een verkeerde afstelling: 'De voorvleugel had te veel downforce. Daardoor kon hij ook niet voorbijgaan aan de mensen voor hem op de rechte stukken', om nog maar eens een reden te geven waardoor de 31-jarige totaal niet zijn dag had.

De Oostenrijkse topman vertelt vervolgens dat de keuze om Pérez dan maar vanuit de pitstraat te laten starten een logische was en wel om de volgende reden: 'We gaan deze situatie uiteraard gebruiken om een compleet andere afstelling voor de race te maken. Daarom beginnen we vanuit de pitstraat', aldus Marko die de keuze uitlegt om Pérez vanuit de pitstraat te laten starten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws