Masi werd plots wedstrijdleider na overlijden Whiting: 'Ik ga het niet ineens anders doen' Formule 1
Formule 1

Masi werd plots wedstrijdleider na overlijden Whiting: 'Ik ga het niet ineens anders doen'

Masi werd plots wedstrijdleider na overlijden Whiting: 'Ik ga het niet ineens anders doen'

Wedstrijdleider Michael Masi is al sinds 2019 de scheidsrechter van de Formule 1. In eerste instantie zou Masi helemaal klaargestoomd worden om de rol over te nemen van de toenmalige wedstrijdleider, Charlie Whiting. Whiting overleed plotseling en Masi moest versneld het gezicht worden van de FIA in de Formule 1. Het was een vreemde periode voor de Australiër, die nu wel volop kan genieten van zijn baan.

Whiting overleed plotseling drie dagen voor de seizoensopening in Melbourne in 2019. Masi moest ineens inspringen als wedstrijdleider, maar verloor tegelijkertijd zijn mentor en een goede vriend. 'Ik heb vaker gezegd dat ik dat weekend en die hele periode niet door had kunnen komen zonder de steun van de FIA en de teams', zegt de wedstrijdleider van de Formule 1 in gesprek met Formule 1 MAGAZINE.

Masi: 'Als liefhebber geweldig om te zien'

Hoewel Masi gelijk in moest stappen, besloot hij niet om het op een andere manier te gaan doen dan zijn voorganger. Masi zei tijdens zijn eerste briefing in Melbourne: 'Ik ben Michael, ik ga het niet totaal anders doen dan Charlie. Hebben jullie nog vragen?' Hij leidt de Formule 1 al ruim twee jaar in goede banen en de Australiër is sindsdien constant op reis en leeft eigenlijk vanuit zijn koffer. In 2022 is hij toch echt van plan om definitief naar Engeland te verhuizen.

Masi heeft het waarschijnlijk dit seizoen het drukste. De Formule 1 heeft voor het eerst in jaren weer te maken met een echte titelstrijd. De wedstrijdleider hoopt dat de beslissingen van de stewards daar geen rol in hoeven te spelen en dat het eerlijk en netjes zal verlopen. 'Ik maak in een bepaald opzicht deel uit van één van de meest historische titelgevechten van de Formule 1-geschiedenis. Het geeft toch wel een speciaal gevoel en als liefhebber is het geweldig om te zien', eindigt Masi.

Wedden op F1: Verstappen geeft favorietenrol uit handen na nederlaag in Qatar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws