Mazepin en Schumacher zijn geen vrienden van elkaar: 'We zijn stabiel met elkaar' Formule 1
Formule 1

Mazepin en Schumacher zijn geen vrienden van elkaar: 'We zijn stabiel met elkaar'

Mazepin en Schumacher zijn geen vrienden van elkaar: 'We zijn stabiel met elkaar'

Nikita Mazepin onthult dat Mick Schumacher en hij in het begin van hun debuutseizoen van de Formule 1 niet goed met elkaar door één deur konden. Er was veel wrijving tussen de twee en het zorgde voor meerdere incidenten. Van die wrijving is nu geen sprake meer en ze gaan nu goed met elkaar om.

'Ik denk niet dat er sprake was van overdrijving', antwoordt Mazepin tegenover de Russische tak van Motorsport.com als hem gevraagd wordt naar de spanning tussen hem en Schumacher. 'We hebben echt een moeilijke periode doorgemaakt toen wij elkaar leerden kennen.' De Russische coureur vertelt dat hij altijd vooraan wil eindigen. 'Dat is altijd mijn doel geweest. Ik zal nooit opgeven totdat ik deze paddock verlaat.'

Mazepin: 'Ik ben hier om races te winnen'

'Mijn relatie met Mick is nu volledig neutraal zonder ups en downs. We zijn stabiel met elkaar. In onze sport is dat de enige manier om de beste resultaten te behalen', vertelt de 22-jarige Haas-coureur. Mazepin maakt duidelijk dat hij en Schumacher geen vrienden van elkaar zijn. Ze zien elkaar als collega's die aan een gemeenschappelijk doel werken. 'Ik ben hier om races te winnen. Het is duidelijk dat dit in de nabije toekomst niet zal gebeuren.'

Mazepin in de Formule 1 om trofeeën te winnen

De man uit Moskou weet wel dat hij alleen races kan winnen met een goede auto en een goede teamgenoot. 'Je hebt de beste auto nodig en je moet de juiste afstelling hebben. Het vereist werk van twee mensen. Ik weet zeker dat Mick er hetzelfde over denkt, want hij heeft dezelfde doelen en ambities als ik.' Mazepin zegt dat zijn teamgenoot en hij zullen vechten om de beste coureur te zijn bij Haas. Ze zullen er allebei alles aan doen om het voordeel te krijgen.

'Natuurlijk moet je jezelf een beetje inhouden als je met je teamgenoot vecht. Als er iets gebeurt met beide auto's dan is dat natuurlijk niet goed voor het team.' Toch is Mazepin duidelijk voor wie hij in de Formule 1 racet. 'Ik ben hier voor mezelf en het doel is om zoveel mogelijk Formule 1-trofeeën mee naar huis te nemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws