McLaren geeft strijd om derde plaats nog niet op: 'In Brazilië proberen terug te slaan' Formule 1
Formule 1

McLaren geeft strijd om derde plaats nog niet op: 'In Brazilië proberen terug te slaan'

McLaren geeft strijd om derde plaats nog niet op: 'In Brazilië proberen terug te slaan'

McLaren is nog niet klaar met de strijd tegen Ferrari voor plek drie in het kampioenschap. Hoewel McLaren afgelopen weekend slecht scoorde en Ferrari de nummer drie positie over zag nemen, wilt teambaas Andreas Seidl nog niet opgeven. Er zijn nog vier races te gaan en de achterstand is maar dertien en een half punt.

'Het belangrijkste is om te accepteren dat dit soort dagen ook bij de sport horen', zegt Seidl geciteerd door Autosport. McLaren wist dit seizoen als enige team een één-twee overwinning te halen in Monza, maar zag daarna de grip op de derde plaats losser worden. Afgelopen weekend scoorde het Britse team maar één punt dankzij de tiende plaats van Lando Norris. 'Maar dat soort dagen kunnen je concurrent ook overkomen', zegt de McLaren-teambaas.

Seidl: 'Dat is wel een tik'

'Er is geen reden om deze strijd nu al op te geven. We kunnen in Brazilië meteen proberen terug te slaan want we hebben daar nog een race.' Seidl vindt het wel teleurstellend dat McLaren afgelopen weekend maar één punt wist te scoren. 'Dat is wel een tik in het constructeurskampioenschap.' De Duitser benadrukt nogmaals dat het ook de concurrent kan overkomen. 'We moeten gewoon gefocust op onszelf blijven en ervoor zorgen dat we constant punten blijven scoren.'

Doordat het circuit in Mexico op grote hoogte ligt, betekent het dat de teams daar met maximale downforce moesten rijden. Seidl erkende al dat McLaren op dat gebied achterloopt op Ferrari. De teambaas van McLaren vindt het lastig om een voorspelling te doen wie er beter is bij de komende vier circuits. 'Er zijn zoveel factoren die een rol spelen: de temperatuur, de bandenkeuze, het downforce-niveau en natuurlijk ook de circuitkenmerken zelf. We hebben vaak genoeg gezien dat het zomaar anders uit kan pakken dan we dachten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws