Mekies enthousiast voor nieuwe Formule 1-seizoen: 'Het wordt een heel ander jaar' Formule 1
Formule 1

Mekies enthousiast voor nieuwe Formule 1-seizoen: 'Het wordt een heel ander jaar'

Mekies enthousiast voor nieuwe Formule 1-seizoen: 'Het wordt een heel ander jaar'

Laurent Mekies merkt op dat er veel minder vrijheid is voor de ontwerpers van de Formule 1-auto's van 2022. De regels zijn strenger geworden en de racedirecteur van Ferrari is enthousiast om met de auto van 2022 aan de slag te gaan. De nieuwe regels van de Formule 1 zorgen ervoor dat de auto's gelijkwaardiger aan elkaar zijn.

'Er is absoluut veel minder vrijheid als het om de technische kant van de auto gaat', vertelt Mekies geciteerd Formel1.de. 'We zijn allemaal enthousiast, want het wordt heel anders dan dit jaar. Hoeveel de auto's van elkaar verschillen? Dat moeten we nog zien. In het begin van 2023 moeten we goed kijken of er nog voldoende differentiatie is voor teams om het verschil te maken.'

Mekies: 'Zal interessant zijn hoe dit de prestaties van de coureurs zal beïnvloeden'

Het grootste verschil met de vorige Formule 1-reglementen is de terugkeer van het ground effect. Dat is een verandering voor de coureurs. 'De balans is moeilijker, het verschil tussen de hoge en lager snelheden is moeilijker. Ik denk dat de coureurs in het begin van het seizoen meer moeite hebben om de auto te besturen', vertelt de Fransman. Ook zullen er andere banden onder de auto's komen. Zo gaan de auto's rijden met 18-inch banden. Ook dit zal lastiger te besturen zijn, zo zei Fernando Alonso al eerder in een interview.

'Het zal interessant om te zien hoe dit de prestaties van de coureurs zal beïnvloeden. We hebben in het verleden gezien dat coureurs het heel goed deden met de ene regel en meer moeite hadden met een andere regel of met de banden', vertelt Mekies. Volgens de racedirecteur van Ferrari is het voor iedereen ook nog lastig om te zien waar ze staan ten opzichte van de concurrentie. 'Alles zal anders zijn dit jaar. Alles wat je gewend was werkt gewoon niet meer', eindigt de 44-jarige Mekies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws