Brown over betrouwbaarheid Mercedes-motor: 'Ze hebben een goed gevoel over de ontwikkeling' Formule 1
Formule 1

Brown over betrouwbaarheid Mercedes-motor: 'Ze hebben een goed gevoel over de ontwikkeling'

Brown over betrouwbaarheid Mercedes-motor: 'Ze hebben een goed gevoel over de ontwikkeling'

McLaren-CEO Zak Brown zegt dat Mercedes de betrouwbaarheidsproblemen van de motoren heeft opgelost. Vorig seizoen bleken de motoren een probleem voor Mercedes en dat resulteerde in veel motorwisselingen. Brown vertelt dat Mercedes optimistisch is over de ontwikkeling van de motoren.

'Ze hebben een goed gevoel over hun ontwikkeling', vertelt de McLaren-CEO aan Motorsport.com. 'Gelukkig hadden we vorig jaar ook al een goede betrouwbaarheid. Het is namelijk meer dan alleen de krachtbron die invloed heeft op de betrouwbaarheid. Ik denk dat onze jongens in het eerste jaar goed met de krachtbron hebben gewerkt, dus betrouwbaarheid is bij ons niet zo belangrijk geweest als bij anderen.'

Brown: 'Hij was er behoorlijk optimistisch over'

Dat Mercedes moest sleutelen aan de betrouwbaarheid van de motor was wel duidelijk. Valtteri Bottas moest in 2021 zes keer zijn verbrandingsmotor vervangen, het meeste van alle coureurs. Lewis Hamilton moest zijn verbrandingsmotor vijf keer laten vervangen. Volgens Brown is Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, optimistisch over de motor. 'Ik sprak er vorige week met hem over. Hij was behoorlijk optimistisch over de motor.'

Dat Mercedes graag een betrouwbare motor wilde ontwikkelen is niet raar. Aankomend seizoen wordt er namelijk een 'engine freeze' gebruikt in de Formule 1. Dat houdt dus in dat teams niet meer kunnen doorontwikkelen met de krachtbron. De 50-jarige Amerikaan van McLaren denkt niet dat er veel verschil zal zijn tussen de krachtbronnen. 'Ik denk dat de race met de motoren net zo dichtbij elkaar ligt als altijd, maar ik maak me er geen zorgen over', eindigt de CEO van McLaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws